reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Pro 16 Flex: domácí All-in-One ve stylu tabletu

29.3.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI Pro 16 Flex: domácí All-in-One ve stylu tabletu
MSI si připravilo trošku jinak pojatý počítač typu All-in-One PC. Od dubna nabídne model Pro 16 Flex, který je určen do domácnosti, kde s ním bude uživatel často hýbat. K tomu je vybaven flexibilním stojanem a také vlastní baterií.
MSI Pro 16 Flex tak má být opravdu flexibilní počítač All-in-One PC, který budeme moci popadnout a vzít s sebou do jiné místnosti, aniž bychom jej museli předtím vypnout nebo hibernovat. Postará se o to vestavěná baterie, která ale neslouží k tomu, aby napájela počítač po delší dobu. Má totiž kapacitu jen 1300 mAh, takže vydrží asi hodinu, tedy dost na to, abychom počítač přenesli, nebo si jej jen na chvíli vzali s sebou.





Jak MSI ukazuje na přiložených fotografiích, jeho Pro 16 Flex All-in-One PC budeme moci využít jako prostý tablet, nebo jej opřít o vyklápěcí nohu a za tu jej budeme moci také zavěsit. Je to tedy ve své podstatě i velký tablet s krátkou výdrží na baterie, ale zato s velkou 15,6palcovou obrazovkou.





Tablet je založen na platformě x86 a operačním systému Windows 10, přičemž z hodinové výdrže na 1300mAh baterii se dá usuzovat, že jeho hardware není oslnivý, ale tomu by zase měla odpovídat cena. Pro začátek je tu displej s rozlišením 1366 x 768 a desetibodovou dotykovou vrstvou. Nikde není uvedeno, že by mělo jít o IPS či VA panel, takže můžeme předpokládat, že jde o TN.





MSI si pak vybralo čtyřjádrový procesor Intel Celeron N3150 s Intel HD Graphics a TDP pouze 6 W, přičemž to bude jediná možná volba. Pak tu jsou 4 GB operační paměti DDR3 s maximem 8 GB a běžný mobilní pevný disk s kapacitou 500 GB. K síti se můžeme připojit pomocí LAN, Wi-Fi 802.11 b/g/n a volitelné příslušenství zahrnuje Bluetooth 4.0. V každém případě ale dostaneme 1,3Mpix webkameru, čtečku karet 3 v 1, dále dva USB 3.0 (jeden s posíleným napájením) a také redukci z RJ-45 na COM.

Tato novinka bude k dispozici od začátku příštího měsíce, tedy během několika dní, ovšem otázka je, zda i u nás a za jakou cenu.

Zdroj: Hexus.net
reklama