reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI ukázalo elegantní černobílou desku s Intel Z170

15.7.2015, Jan Vítek, aktualita
MSI ukázalo elegantní černobílou desku s Intel Z170
Společnost MSI ukázala novou základní desku, která bude na trh vypuštěna již brzy společně s prvními procesory Skylake. Jde o model patřící do již známé Krait Edition, která se vyznačuje slušnou výbavou a černo-bílým provedením.
MSI Z170 Krait Edition také evidentně patří mezi herní desky, takže můžeme očekávat přítomnost příslušné síťovky (nejspíše z nabídky Killer) a také kvalitního zvuku, který v případě MSI má označení Audio Boost 3.0. Deska má černé PCB, bílé doplňky a můžeme říci, že jde z designového hlediska rozhodně o jeden z povedenějších kousků.





Procesory Skylake nemají mít na rozdíl od předchozích dvou generací integrovaný regulátor napětí, a tak opět nastupují základní desky jako komponenty, u nichž bude už zase velice záležet na kvalitě napájení. To tedy především v případě, že se rozhoupáme k přetaktování procesoru. Není tedy divu, že výrobci desek si chystají nové modely s vysokým počtem napájecích fází, ale v tomto případě není zřejmé, kolik jich deska nese.

Vidět ale můžeme tři sloty PCI Express plné délky, z nichž dva mají plný počet linek (x16) a jeden, který není bíle ohraničen, má poloviční počet linek. Pak tu jsou ještě tři PCI Express x1 a jeden klasický PCI. Pro připojení úložných zařízení poslouží jeden konektor M.2 a dále šest SATA 6 Gbps, z nichž dva tvoří port SATA Express 16 Gb/s. Na úplné specifikace si ale budeme muset ještě chvíli počkat, a to asi do srpna, kdy mají přijít na trh procesory Core i7-6700K a Core i5-6600K. Lze ale předpokládat, že příslušné základní desky s čipsetem Intel Z170 budou představeny o několik dní dříve.

Zdroj: WCCF tech
reklama