reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI X99A Gaming Pro Carbon: barvičky a světýlka

13.5.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI X99A Gaming Pro Carbon: barvičky a světýlka
MSI se při navrhování nobé základní desky X99A GAMING Pro Carbon pro procesory Broadwell-E rozhodlo, že RGB LED není nikdy dost, a tak jimi tuto desku pořádně osadilo. Pochopitelně však ale nejde pouze o ně.
Od výrobců základních desek můžeme očekávat nástup nových modelů se starším čipsetem X99, neboť na trh již brzy přijdou procesory Intel Broadwell-E. Těm stačí i starší modely základních desek s X99 a LGA 2011 v3, ale i tak si firmy jako Asus, Gigabyte či MSI pochopitelně nenechají ujít tuto příležitost k představení nových modelů. O Asusu jsme si již přečetli, takže nyní je řada na MSI.





MSI X99A GAMING Pro Carbon není ale jen o barevném podsvícení "Mystic Light", které využívá RGB LED na různých místech PCB, nabízí 17 efektů, ovládání přes smartphone a možnost připojení dalších LED pásek. Vedle toho tu je také přední panel s vyvedným portem USB 3.1 typu C, dále podpora rozhraní U.2 a také firemní Nahimic Audio a Audio Boost 3.





Deska je vybavena čtyřmi sloty PCI Express 3.0 x16 s podporou 3-way SLI nebo CrossFire a pak je tu dvojice PCI Express 3.0 x1 a osm slotů pro DDR4 DIMM (až 3433 MHz v OC režimu). Pro rychlá SSD využijeme jeden M.2/U.2 se 32 Gb/s a pak další M.2 se stejnou propustností. Vedle toho tu je šest SATA 6 Gbps, z toho dva rezervované pro rozhraní SATA Express.





Na zadním panelu máme především porty USB, a to jeden USB 3.1 typ C, jeden USB 3.1 typ A, čtyři USB 3.0 a stejně tolik USB 2.0. Dále zadní panel nabídne PS/2, jeden RJ-45 a analogové audio porty plus optický S/PDIF. Obrazová rozhraní pochopitelně nenajdeme, protože Core i7 Extreme nemají integrované GPU.





X99A GAMING Pro Carbon má přijít na trh s cenou 330 USD a vedle toho si MSI připravila i podobný model s čipsetem Z170 pro procesory Skylake: MSI Z170A GAMING Pro Carbon.

Zdroj: TZ MSI
reklama