reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Multimediální přehrávač a prohlížeč iRiver PMP-100 přichází

5.8.2004, Petr Hájek, článek
Multimediální přehrávač a prohlížeč iRiver PMP-100 přichází
Společnost iRiver, známý inovátor na poli digitálních multimédií, představila svůj další produkt pojmenovaný iRiver PMP-100 (Portable Media Player). Oproti tradičním kapesním MP3manům se jedná o velmi výrazný skok dopředu, jelikož díky iRiveru PMP-100 si zákazníci mohou s mobilní příchutí vychutnat nejen svoji oblíbenou hudbu, ale také samozřejmě filmy, TV show, fotografie atd.
Handheld iRiver PMP-100 podporuje široce známé formáty (firmware lze upgradovat), a to jak grafické, tak i zvukové, jmenovitě AVI, MPEG4, MP3, WMA, WAV, ASF a JPEG, s přístrojem je dodávána i intuitivně navržená aplikace pro PC pomáhající s převodem videa. Displej má úhlopříčku 89 mm a na vestavěný HDD lze uložit 20 - 40 GB dat, na iRiver PMP-100 tedy uložíte až 150 h videa nebo 1 200 h hudby.

Přístroj váhy 280 g a rozměrů 139 x 84 x 32 mm má TV-out port, vestavěný reproduktor, FM tuner a díky mikrofonu poslouží i jako záznamník. Přehrávač samozřejmě umí přímý záznam MP3 z různých zdrojů (včetně line-in). iRiver PMP-100 používá vyměnitelný LiIon akumulátor, který vydrží až 12 h přehrávání hudby či 4 h videa.

"Vysokokapacitní přenosný HDD přehrávač nemusí být nutně rozměrné zařízení," komentuje uvedení Jonathan Sasse, prezident iRiver America, "osobní přehrávač iRiver PMP-100 nabízí pohlcující zkušenost ať již děláte cokoliv, například sledujete zachycený TV program nebo posloucháte hudbu."

iRiver PMP-100 je dodáván se sluchátky iRiver, pouzdrem, instalačním CD, manuálem, AC adaptérem a USB 2.0, USB host, line-in a TV-out kabely. Doporučená cena od srpna dostupné novinky činí 499 USD za PMP-120 a 599 USD za PMP-140.

Pěkná věcička, jen co je pravda, ještě tak kdyby nám na jednu AA baterii vydržela 20 hodin provozu jako MP3man...
Zdroj: Mobilemag
reklama