reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na trh přichází nová revize PlayStation 5, v čem se liší?

25.8.2021, Jan Vítek, aktualita
Na trh přichází nová revize PlayStation 5, v čem se liší?
Společnost Sony začala trh zásobit novými revizemi herních konzolí PlayStation 5, o čemž veřejnost ani neinformovala. Jde ostatně spíše jen o menší změny týkající se zpracování této konzole a nejde o její výkon. 
PlayStation 5 tak přichází s vylepšeným či prostě pozměněným designem, který je jednak celkově lehčí, což bude mít za následek především to, že výroba bude pro Sony o trošku levnější. Vedle toho tu jsou ale i nějaké funkční změny, a sice snadnější instalace SSD. Rovněž šroubek držící na konzoli stojan je nyní už přítlačný, takže nepotřebujeme šroubovák a stačí prsty. 
 
 
Nejdříve se nové verze konzole s označením CFI-1100B objevily v regionu Austrálie a Japonska a poté se už také začali hlásit zákazníci ze Spojených Států, čili je pouze otázka času, než se nová verze dostane i na náš trh, pokud tam samozřejmě už není. 
 
Bez šroubováku se už také dostaneme i k pozici pro instalaci M.2 SSD, což byla dlouho žádaná a slibovaná změna, kterou Sony nyní již nějaký ten den nabízí. Postačí nám běžné M.2 SSD pro PCIe 4.0, které by dle požadavků Sony mělo oplývat sekvenční rychlostí čtení alespoň 5.500 MB/s. Doporučeno je také mít na SSD umístěný pasivní chladič. 
 
 
Co se týče hmotnosti, pak nová verze váží už jen 3,6 kg oproti 3,9 kg původní digitální verze konzole PlayStation 5 (model s mechanikou váží 4,5 kg) a my můžeme jen doufat, že Sony oněch 300 gramů neoholilo na úkor mechanické odolnosti či snad dokonce kvality chlazení. 


reklama