reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nálož novinek firmy Noctua z Computexu

11.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Nálož novinek firmy Noctua z Computexu
Společnost Noctua samozřejmě nemohla chybět na letošním Computexu a jak si nyní ukážeme, tato firma rozhodně nezahálela. Kromě nedávno představených ventilátorů využívajících aktivní potlačení hluku (viz video na konci) si připravila také...
Společnost Noctua samozřejmě nemohla chybět na letošním Computexu a jak si nyní ukážeme, tato firma rozhodně nezahálela. Kromě nedávno představených ventilátorů využívajících aktivní potlačení hluku (viz video na konci) si připravila také několik prototypů procesorových chladičů a rovněž celou novou řadu ventilátorů. A bylo na co koukat.







Blízko k sobě má dvojice velkých chladičů vybavených dvěma pasivními částmi. První z nich má dvě vrstvy heatpipe (v druhé jsou pouze dvě), takže celkově se pyšní počtem osmi duálních teplovodivých trubic. Druhý má sice jen pět, ale s průměrem 7 mm a se zajímavým uspořádáním, kde dvojice vnitřních je přivedena na boky pasivů. Tento chladič je také vhodný pro 140mm ventilátory.





Dále tu je jeden typ připomínající svým kruhovým uspořádáním heatpipe modely od Thermalright. Určen je i pro socket LGA 2011 a dva ventilátory (především 140mm nové série A), které nemají přesahovat přes paměťové sloty. Vedle něj byl vystaven i podobný, ale o něco menší model pro ventilátor NF-F12 a další pro 92mm ventilátory opět ze série A.





Noctua nezapomíná ani na klasické chladiče, tedy takové, které mají žebroví v jedné rovině se základní deskou. Žebroví je zde pozoruhodně tlusté a určené pro 140mm ventilátor z A-Series, jenž má poskytnout dostatečně velký statický tlak. A i zde bude k dispozici menší verze pro 120mm ventilátor.





Další prototyp je určený pro základní desky formátu Mini-ITX, které v podstatě celé zakryje. Má být vybaven 92mm ventilátorem a i s ním jeho výška nepřekročí 66 mm. Další ventilátor můžeme eventuelně umístit navrch.





Ještě nižší (37 mm i s ventilátorem) má být další nízkoprofilový chladič pro procesory Intel (k dispozici bude i verze pro AMD) vybavený 92mm ventilátorem s výškou jen 14 mm.





A nakonec si ukážeme tolikrát zmíněné ventilátory série A, které se mají pochlubit zvýšeným průtokem vzduchu, rámečkem AAO pro nižší hlučnost, ložisky SSO2 a motorkem Smooth Commutation Drive 2 a novými rozměry 92 x 14 mm, 60 x 25 mm a 40 x 10 mm. Noctua také chystá již 3. generaci svého nejstaršího ventilátoru NF-S12, který bude mít rovněž zmíněné vlastnosti a ukázala v akci prototypy ventilátorů odolných proti prachu i vodě (určeny budou především pro průmyslové využití).


Zdroj: TZ Noctua

reklama