reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nanoxia Deep Silence 3: levnější tichá skříň

28.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Nanoxia Deep Silence 3: levnější tichá skříň
Společnost Nanoxia si připravila nový model spadající do řady skříní Deep Silence, který dostal pořadové číslo 3, i když na trhu už je i model 4. Vyšší číslo zde ale neznamená modernější a vyspělejší model, spíše naopak.
Nanoxia Deep Silence 3 tak není ani třetím modelem svého jména a ani lepším než všechny ostatní. Nanoxia již dříve představila skříně Deep Silence 1, 2 a naposledy Deep Silence 4, nejmenší z nich. Dnes představená Deep Silence 3 byla označena za skříň určenou pro ty, kteří nepotřebují jeden z lepších a dražších modelů a spokojí se s levnější skříní, která však má nabídnout hlavní výhody své řady.





Skříň se řadí mezi tzv. tiché modely, takže nepřekvapí její přední dvířka a boční průduchy v předním panelu. Určena je pro základní desky ATX, Micro ATX a Mini ITX a nabídne také regulátor otáček pro dva ventilátory, jež můžeme ovládat nezávisle na sobě.





Uvnitř skříně máme dvě šachty pro celkem pět pevných disků, další menší šachtu pro tři SSD a pak tři pozice pro mechaniky. Pro instalaci všech těchto zařízení nám postačí pouze prsty, čili žádné nástroje a středová šachta pro dva disky lze vyjmout, aby se do skříně případně vešla i velmi dlouhá karta. To snad jen ale kdyby nestačilo 345 mm prostoru a bylo třeba uvolnit místo pro až 430 mm dlouhou kartu.

Co se týče procesorového chladiče, ten může mít na výšku maximálně 165 mm, což není moc omezující. Pro karty máme připraveno jako obvykle sedm záslepek a přední panel pak nabídne dva USB 3.0, jeden USB 2.0 a HD audio porty. Pro chlazení skříně můžeme využít dva přední 120mm ventilátory Deep Silence, jeden zadní a pak tu jsou pozice pro dva vrchní či jeden spodní 120/140mm ventilátor. Celkové rozměry skříně jsou 456 x 207 x 520 mm (V x Š x H).

Cenu nakonec výrobce neuvedl, ale je zřejmé, že bude nižší než cena skříně Deep Silence 2. Dorazit k distributorům pak má ještě v tomto měsíci.

Zdroj: techPowerUp
reklama