reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Našlo se půl milionu karet GeForce RTX 3000 v zapomenutém kontejneru?

29.12.2020, Jan Vítek, aktualita
Našlo se půl milionu karet GeForce RTX 3000 v zapomenutém kontejneru?
Herní svět prahne po nových grafických kartách GeForce a Radeon, jichž je na trhu stále velice málo a chtělo by se říci, že se tomu ani nelze divit, když se statisíce karet válejí ve ztracených lodních kontejnerech. Anebo neválejí?
Poněkud přeháníme, protože tento kontejner se prý objevil jen jeden, ale zato má dle dostupných informací obsahovat neuvěřitelný půlmilion karet GeForce RTX 3000. To rozhodně není takové množství, aby po něm nikdo nepátral a od NVIDIE se dle zdroje dozvídáme, že pátrání skutečně probíhalo. 
 
 
Viceprezident Jeff Fisher dle Geeknetic.es uvádí, že tato zásilka byla hledána po celé měsíce. Samsung tvrdil, že odešla z továrny, ale nebyly k dispozici žádné dokumenty ukazující na to, že by dorazila do místa určení. NVIDIA tak nyní uvádí, že tyto nalezené karty budou co nejdříve vyslány na trh, kde by mohly zásadním způsobem vylepšit nabídku. 
 
Kontejner plný karet se nakonec našel v přístavu stále ještě v Jižní Koreji, kde jej objevil jeden ze zaměstnanců, který si všiml loga firmy NVIDIA. V krabici pak objevil samé karty GeForce RTX 3080, přičemž k samotnému kontejneru nebyla k dispozici žádná dokumentace. Oficiálně to bylo označeno administrativní chybu, která způsobila, že tato obrovská zásilka byla po dlouhou dobu ztracená. 
 
Problém však je ten, že tato zpráva je pouhý žert. Přinesl ji výše uvedený španělský server, který naštěstí poskytl dost možností, jak o těchto informacích zapochybovat. V prvé řadě jde o neuvěřitelný počet karet na pouhý jeden kontejner a pak bylo zatěžko vůbec věřit tomu, že by taková zásilka mohla zůstat tak dlouho ztracená, zvláště když měla jen zůstat v odchozím přístavu. 
 
Pro nás tak jde sice o předběžný žertík, ovšem ve Španělsku na 28. prosince připadá 
Día de los Santos Inocentes, čili prostě a jednoduše španělský apríl. 
 


reklama