reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nástupce SkyDrive nabídne více prostoru pro data

11.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Nástupce SkyDrive nabídne více prostoru pro data
Již asi víte, že Microsoft musí kvůli konfliktu s firmou British Sky Broadcasting Group přejmenovat svou službu SkyDrive, přičemž si vybral název OneDrive. Pojal to jako příležitost k představení nových funkcí a také nabídnutí více prostoru pro data.
Microsoft oznámil přejmenování SkyDrive na OneDrive přibližně před dvěma týdny, kdy si jeho zástupce na blogu postěžoval, že to pro ně není lehké, ale že nový OneDrive bude lepší. Dostaneme prý vše, na co jsme byli zvyklí a ještě něco navíc.





Už dříve se tak mluvilo o tom, že věrní uživatelé mají získat více prostoru pro data, a to až 20 GB s omezením na jeden rok. Z toho by se dnes asi nikdo úžasem neposadil, ale i když se informace o možnosti získat více gigabajtů pro data ukázaly jako pravdivé, vypadá to, že tu žádné časové omezení nebude.





Obrázek z LiveSide ukazuje, že OneDrive nás dokáže odměnit třeba za to, že se o něm zmíníme někomu dalšímu. Za každou referenci pak získáme 500 MB navíc, a to až do 5 GB. Jinou možností, kterou s tou předchozí budeme moci samozřejmě kombinovat, je aktivace automatických záloh fotografií z našeho telefonu či tabletu s OS Windows Phone, iOS či Android, za což ihned dostaneme 3 GB navíc. Za předpokladu, že OneDrive každému nabídne stejně jako SkyDrive počátečních 7 GB, se tak můžeme dostat až na 15 GB.


Vedle toho se má objevit i nová funkce zahrnující spoluvlastněné složky. Když si tedy vytvoříte na OneDrive složku a přidáte si někoho dalšího jako spoluvlastníka, pak ten bude moci prohlížet a editovat v ní uložené soubory a samotná složka se navíc objeví mezi jeho vlastními.

Otázkou pak je, kdy bude OneDrive představen veřejnosti a oficiálně spuštěn. Vhodným termínem se zdá duben, neboť v tomto měsíci se očekává také představení systému Windows Phone 8.1.

Zdroj: Hexus.net

reklama