reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NCASE M1: úspěšná Mini-ITX skříň znovu v prodeji

30.5.2014, Jan Vítek, aktualita
NCASE M1: úspěšná Mini-ITX skříň znovu v prodeji
NCASE, výrobce skříně M1, která již v předchozím roce byla předmětem úspěšně financovaného projektu na crowdfundigovém serveru Indiegogo, pošle do produkce druhou várku. Podívejme se na to, o jakou skříň vůbec jde.
Skříň NCASE M1 byla vyvíjena jako kvalitní základna pro výkonný počítač založený na základní desce formátu Mini-ITX či Mini-DTX. Ty už dlouho nenabízí jen slabé procesory a mohou se stát součástí velmi výkonného počítače, pokud nám tedy bude stačit jedna grafická karta a zpravidla i trošku omezená nabídka rozhraní.





Skříň NCASE M1 má objem pouze 12,6 litrů, který se snaží efektivně zužitkovat. Přední panel nese nabídku dvou portů USB 3.0 a dvou 3,5mm konektorů pro sluchátka a mikrofon. Její rozměry jsou 250 x 160 x 338 mm a vyrobena je z 1,5 mm tlustých hliníkových plechů.





Uvnitř pak je místo pro napájecí zdroj SFX nebo krátký ATX, dále se vejde až 240 mm radiátor vodního chlazení, který však nebudeme moci využít v případě, že se rozhodneme namontovat na jeho místo dva pevné disky. Další pozice pro 3,5" disk je ve dnš skříně a pak tu jsou ještě tři další pozice pro 2,5" zařízení.





Co se týče grafické karty, ta může být dlouhá až 31,5 cm a zabrat může dokonce až tři sloty, ovšem prostor za tím spodním okupují dva 120mm ventilátory. Ty ale samozřejmě budeme moci vymontovat.





Firma NCASE tedy oznámila, že přijímá nové předobjednávky na tuto skříň, přičemž produkce další várky začne někdy v červnu až červenci, a to v továrnách firmy Lian Li. Čas máte do 22. června a na výběr pak mezi černou a stříbrnou verzí s nebo bez pozice pro optickou mechaniku. Cena byla stanovena na 185 dolarů s poštovným v ceně 63 dolarů, takže celkově nás to vyjde na 5000 Kč, což už je dost za malý case. Více informací zjistíte na webu výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ NCASE
reklama