reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEC MultiSync PA322UHD: nadupané 4K LCD

16.10.2014, Jan Vítek, aktualita
NEC MultiSync PA322UHD: nadupané 4K LCD
Pro velmi náročné zákazníky a především profesionály pracující s video materiály si NEC připravil nový monitor MultiSync PA322UHD. Ten na svém 32" displeji nabídne rozlišení 4K, k tomu řádnou dávku rozhraní a slibné specifikace navíc.
NEC MultiSync PA322UHD je tedy určen především profesionálům a je zřejmé, že nepůjde o monitor za zrovna lidovou cenu. Na americký trh se dostane ještě v prosinci s cenovkou 2299 USD, což je v přepočtu téměř 50 tisíc korun. NEC tak vytvořil nový vedoucí model své série MultiSync PA, na jehož specifikace se nyní podíváme.





NEC zde využil 32" panel typu IGZO s podsvícením pomocí LED a 10bitovým zpracováním barev slibujícím 99,2% pokrytí barevného prostoru Adobe RGB. Jeho maximální jas je 350 cd/m2, nativní kontrast pak 1000:1 a pak tu máme na výběr mezi obnovovacími frekvencemi 24, 30, 50, 60, 85, 100 a 120 Hz, což bude záviset na zvoleném rozlišení.





Působivá je nabídka rozhraní, kterou ukazuje jedna z fotografií. Máme tu hub s rozhraním USB 3.0 a se dvěma konektory B pro připojení k počítači a třemi A pro připojení libovolných zařízení (jeden z nich tedy musí být někde jinde, nejspíš na boku). Dále tu máme dva porty DVI-D, celkem čtyři HDMI a nakonec jeden DisplayPort.

Mezi funkce monitoru patří DisplaySync Pro, čili switch pro připojení monitoru, klávesnice a myši ke dvěma počítačům zároveň, mezi nimiž se budeme moci v okamžiku přepínat. PA322UHD má být také prvním desktopovým monitorem, který nabídne slot Open Pluggable Specification (OPS) pro rozšíření nabídky vstupů, k čemuž poslouží karty jako SB-04HC (3G/SD/HD-SDI) a SB-01HC (HD-SD), které jsou k dispozici přímo v nabídce firmy NEC.

A když tu máme tolik vstupů, pak není divu, že se nezapomnělo na funkce PiP a PbP pro zobrazení obrazu v obraze nebo obrazů vedle sebe, přičemž ty mohou být až čtyři, každý v rozlišení Full HD. Pro základní ozvučení mohou posloužit dva 2W reproduktory a pro ovládání a nastavení monitoru tu je software MultiProfiler pro volbu režimů či emulaci ICC profilů. Pro řádnou kalibraci obrazu bude k dispozici software se sondou SpectraViewII. Toto příslušenství si zákazník bude moci k monitoru přiobjednat a pak jej celková sada přijde na 3249 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama