reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nechtěli čekat na Google Street View, vytvořili si Sheep View

15.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Nechtěli čekat na Google Street View, vytvořili si Sheep View
V našich končinách dobře známe službu Google Street View, díky níž se můžeme podívat, jak to vypadá v ulicích českých měst i vesnic. Tato služba ale ještě zdaleka není k dispozici ve všech světových končinách a obyvatelům Faerských ostrovů se nechtělo čekat.
Faerské ostrovy stojí osamoceny na půli cesty mezi Skotskem a Islandem a jde o členité souostroví s 18 hlavními ostrovy a stovkami malých ostrůvků, na němž žije nějakých 50.000 obyvatel. Pro společnost jako Google tak nejde o zrovna atraktivní prostředí, které by chtěla co nejdříve zmapovat svými vozidly tvořícími podklady pro Street View. Firma dokonce nezareagovala ani na hromadnou výzvu Faeřanů, kteři by si své ulice a silnice rádi nechali zmapovat, a tak se Durita Dahl Andreassen rozhodla, že k tomu využije jednu z vlastních všudepřítomných ovcí, jichž je na ostrovech oproti obyvatelům přesila a přesvědčí své přátele ke spolupráci.





Ovečka dostala postroj s 360° kamerou a z Google Street View se stal projekt SheepView360, což ale pochopitelně není to samé. Ve Street View se pohybujeme v rámci map mezi statickými 360° záběry, zatímco SheepView360 je 360° video. Ovce s kamerou si tak jde vlastní cestou a my se můžeme z jejího hřbetu volně rozhlížet.





Ovčí pohled na svět zaujal také místní turistickou kancelář, která se postarala o jeho lepší propagaci i na stránkách Visit Faroe Islands. Faeřané nyní mohou jen čekat, zda jejich akce nepostrčí Google k akci, ovšem ten bezpochyby nic dopředu oznamovat nebude. Lidé totiž dokáží dělat všemožné hloupé věci, aby dostali svůj obličej do Street View, takže oznámení takové akce by jejímu klidnému průběhu rozhodně nepomohlo.


Zdroj: Extremetech

reklama