reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Největší IT firmy vytvořily partnerství kolem vývoje umělé inteligence

29.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Největší IT firmy vytvořily partnerství kolem vývoje umělé inteligence
Velké světové technologické společnosti Google, Microsoft, Facebook, Amazon a IBM se rozhodly, že vytvoří partnerskou organizaci, která bude sledovat a usnadňovat vývoj technologií umělé inteligence. Co to znamená?
Založena tak byla nová organizace Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society (PAIBPS), do níž zatím vstoupily firmy Google, Microsoft, Facebook, Amazon a IBM. Nejde prý o skupinu, která bude lobbovat za své zájmy a technologie. Cíl má být jiný, a sice popularizovat AI technologie a zasadit se o to, aby jim lidé lépe rozumněli.





Organizace PAIBPS bude provádět výzkum, zveřejňovat studie a také chce zavést praktiky sledující etiku, dle nichž by se mělic chovat lidé zabývající se výzkumem a vývojem systémů umělé inteligence. Vypadá to tak, že tato organizace má za cíl zajistit i to, aby se vývoj umělé inteligence neubíral směrem, který by někoho mohl ohrožovat a chce kvůli tomu zavádět jistá pravidla.

Můžeme jen odhadovat, kdo další se rozhodne řady organizace rozšířit. Mohli by to být současní technologičtí lídři v jedné osobě, jako je především Elon Musk, který již dříve založil startup OpenAI a v současné době provozuje jeden z nejlepších automobilových AI systémů v rámci vozů Tesla. Stejně tak by se mohla přidat i společnost Apple, která se také umělou inteligencí intenzivně zabývá a konečně to byla ona, kdo lidem nabídl prvního moderního digitálního asistenta, respektive asistentku Siri. Ostatně zástupce Microsoftu Eric Hovtitz potvrdil, že společnost Apple byla do organizace už pozvána.

My ale teprve uvidíme, s čím PAIBPS přijde a jaký bude její přínos.

Zdroj: KitGuru
reklama