reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Některé obchody nabídly majitelům GeForce GTX 970 odškodnění – dodatečnou 20% slevu

19.2.2015, Tomáš Kuzin, aktualita
Některé obchody nabídly majitelům GeForce GTX 970 odškodnění – dodatečnou 20% slevu
Zdá se, že aféře s pamětí u grafické karty GeForce GTX 970 ještě není konec. Některým zákazníkům se prý podařilo od prodejce při reklamaci získat jednorázové odškodnění ve výši 20 % z kupní ceny.
Chyba grafických karet GeForce GTX 970, které dělí svou paměť na dva bloky, 3,5 GB a 512 MB, z nichž ten druhý je výrazně pomalejší, se stala tak trochu aférou. GeForce GTX 970 měla však stále co nabídnout, nešlo tedy o závažný problém, ale spíše o chybu specifikace, neboť NVIDIA u karty uváděla plnohodnotné 4 GB paměti.

O této chybě se hojně diskutovalo, ale zákazníků, kteří by kvůli tomu svou GeForce chtěli vrátit, bylo minimum. Zdá se ale, že ještě není po všem.

Na Redittu se nyní objevily zprávy, že některé e-shopy, zejména pak Amazon, nabízejí zákazníkům, kteří se cítí poškozeni nákupem karty, jež neodpovídá specifikaci, odškodnění v podobě 20 % z nákupní ceny. To je vzhledem k ceně slušných 70 USD.



Na Redittu se objevilo několik komentářů, z kterých vyplývá, že se několika zákazníkům podařilo od Amazonu získat jako kompenzaci jednorázovou platbu ve výši 20 % z ceny své GTX 970 s tím, že si svou kartu ponechají. Objevily se i zvěsti, že podobné jednorázové odškodnění nabídli svým zákazníkům i další prodejci, jako například Newegg. Většina komentářů však naznačuje, že to rozhodně není pravidlem, a že každá reklamace je posuzována individuálně. Není divu, neboť díky přístupu Nvidie, který spočívá v mlčení a nečinnosti, jde odškodnění nejspíše jen z kapes obchodníků a záleží tak jen na jejich dobré vůli.

Vezmeme-li v potaz, že na výkon GTX 970 nemá ona chybná specifikace paměťového systému vliv, je dodatečná 20% sleva pro ty, kteří si GeForce koupili před vypuknutím aféry, rozhodně štědrá nabídka. I bez této slevy měla GTX 970 dobrý poměr cena/výkon.

Zdroj: Reddit
reklama