reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nepracuj a pojď létat

9.11.2009, PR článek , inzerce
Nepracuj a pojď létat
Jako novinku pořádá skupina profesionálních pilotů zážitkovou akci, na které může řídit letadlo i člověk bez zkušeností a vyzkoušet si na vlastní kůži, jaké to je být pilotem reálného letadla se vším všudy a splnit si tak alespoň na chvíli svůj sen o létání.
Redakce Světa hardware není autorem tohoto článku a nezodpovídá za jeho obsah.

Splněný sen každého chlapa


Akce nese název Pilotem na zkoušku a má jasně daný scénář. Společně s pilotem naplánujete let, zakreslíte v mapě trasu, zkontrolujete aktivaci vzdušných prostorů, naprogramujete palubní přístroje a zjistíte aktuální meteorologické podmínky. Poslechnete si, jak vyžádat povolení ke startu a jako druhý pilot zkontrolujete předletové úkony po kapitánovi letadla.



Po vzletu z letiště máte na starosti řízení letadla a jeho navigaci po naplánované trati.

Vyzkoušíte si, zda má talent na ovládání tohoto komplexního stroje a také to, zda dokáže s klidem řešit nouzové situace.



Akce Pilotem na zkoušku není žádným vyhlídkovým letem, ale reálnou zkouškou schopností pilota – účastníka akce, který si na vlastní kůži vyzkouší, co obnáší řízení letadla ve vzduchu. Na konci akce, zná účastník odpověď, zda je schopen letadlo řídit a zda je například reálné, aby sám zvládnul s letadlem přistát.



Možná totiž během letu dojde ke ztrátě výkonu motoru a budete muset pomoci kapitánovi s diverzí na záložní letiště. Pokud toto nebude v dosahu, pak s výběrem vhodné plochy pro nouzové přistání. Při tom všem musíte zachovat naprostý klid, kontrolu nad situací a hlásit kapitánovi všechny důležité hodnoty, které uvidíte na přístrojích před sebou.



Další scénář navozuje situaci, kdy kapitán letadla není schopen dále pilotovat letadlo a Vy jste jediný, kdo sedí v kokpitu a má za úkol letadlo s celou posádkou zachránit. Tedy dostat bezpečně na zem. Dispečer na věži se vám snaží pomoci, ale vy jste 3.000 stop nad zemí a letíte 100 mil za hodinu, kdežto on sedí na pohodlné židli. Je to na vás. A paliva máte omezené množství.



Celá akce Pilotem na zkoušku zabere přibližně jedno sobotní dopoledne a je zakončena poletovým rozborem, kde zkušení piloti proberou s účastníky jejich zážitky a zodpoví řadu otázek a mýtů, které kolem pilotování letadla panují. Akce probíhá každých 14 dnů v Praze - Letňanech, Brně - Tuřanech a Mošnově.



Účast na akci lze rezervovat online na stránkách www.pilotemnazkousku.cz.
reklama