reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netgear Arlo: plně bezdrátová IP kamera

10.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Netgear Arlo: plně bezdrátová IP kamera
Netgear zařazuje do své nabídky novou bezpečnostní IP kameru Arlo Smart Home Security Camera, která nepotřebuje žádné kabely, a tedy ani napájecí. Využívá tak baterii a její konstrukce je také odolná vůči povětrnostním vlivům.
Je naprosto zřejmé, že bateriové napájení u zařízení, jako jsou IP kamery, není zrovna vhodný způsob. Však jde o stacionární zařízení, které má po své instalaci a nastavení prostě pracovat, a to pokud možno bez údržby. Kamery Arlo, které budou distribuovány v prodejním balení VMS3230, však vypadají jako jakési "mobilní" IP kamery vybavené magnetickými úchyty a také jistými držáky pro přenášení. Nicméně Netgear Arlo mají na baterie vydržet až šest měsíců provozu, což ale závisí na způsobu jejich využití. Blíže se k tomu výrobce nevyjadřuje a na příslušných stránkách (viz zdroj) také nemá žádné technické podrobnosti.





Vestavěná baterie musí tedy vystačit i pro napájení rozhraní Wi-Fi, které je zde v úsporné verzi a vyžaduje vlastní základnovou stanici, která se s nimi spojí v až 45metrovém okruhu. Kamery také nejsou stavěny na to, aby natáčely nepřetržitě. Záznam započne až po zaregistrování pohybu a případně si také můžeme nahrávání naplánovat. A právě to ve spojení s nízkospotřebovým rozhraním umožní, aby baterie vydržela několik měsíců.

Arlo také dokáže posílat různá upozornění na e-mail či pomocí mobilní aplikace, třeba pravidelná hlášení, že vše funguje a nic podezřelého se neděje. Kamera také umožňuje najednou vysílat až čtyři různé streamy lišící se kvalitou. Vyšší kvalitu tak využijeme na domácí síti a tam, kde je dostatečně rychlé připojení a nižší pak třeba u mobilního telefonu.

V základním balení VMS3230 dostanem dvě kamery Arlo s rozlišením HD a 130° zorným polem, potřebnou základnovou stanici, čtyři magnetické úchyty, dva držáky, 200 MB prostoru v cloudu pro video a pro iOS či Android tu je příslušná aplikace pro sledování obrazu a správu kamer a jinak můžeme samozřejmě využít webový prohlížeč a příslušné rozhraní v kamerách Arlo.

Netgear Arlo Smart Home Security Kit přijde do obchodů v lednu za doporučenou cenu 350 USD. Samostatnou kameru pro rozšíření dohledového systému pak budeme moci dokoupit za 170 USD.

Zdroj: TZ Netgear - Arlo
reklama