reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

No Man's Sky: hra s neomezeným vesmírem přijde v červnu

28.10.2015, Jan Vítek, aktualita
No Man's Sky: hra s neomezeným vesmírem přijde v červnu
Pokud jste si někdy chtěli vyzkoušet, jaké to je objevovat nekonečný vesmír, můžete se zaměřit na hru No Man's Sky. Ta bude dle plánu vypuštěna na trh v červnu příštího roku, a to pro PC i konzoli PlayStation 4. Podívejte se na nový trailer.
No Man's Sky můžeme označit za dobrodružnou hru, v níž budeme objevovat nekonečný vesmír, tedy nekonečný alespoň z pohledu hráče. Však vývojáři slibují herní svět s bezprecedentní rozsáhlostí, který bude čítat kvadriliony "unikátních" planet, i když při takovém počtu lze o jejich unikátnosti pochybovat. Nicméně o to nejde, však i kdybychom se chtěli na každé z nich zastavit jen na jedinou sekundu, trvalo by nám to stovky miliard let, a to nepočítaje cestování. Takový počet planet samozřejmě nebude připraven hned na začátku, ale půjde o postupně generované světy, což v sobě nese jistá úskalí. Bude tak záviset především na kvalitě generátoru světů, který by měl zajistit to, aby byly světy skutečně unikátní a podstatně se lišily.





Tento nový titul byl poprvé představen na akci VGX 2013 a v minulém prosinci bylo potvrzeno, že se chystá jeho verze pro PC. Už od začátku byl znám koncept hry, v níž budeme mít úlohu obchodníka, průzkumníka, lovce hlav, těžaře nebo piráta. V podstatě se tak jedná o hru s velice známým konceptem, který představila v roce 1984 legendární Elite. Nicméně na hrách tohoto typu je vždy co vylepšovat. Vývojáři z Hello Games nyní zveřejnili nový trailer s podtitulem 'I've seen things' a stanovili přibližné datum vypuštění na trh, které je shodné pro PS4 i PC.


Ve hře tedy budeme svým pánem a bude záležet jen na nás, kterou cestou se vydáme. Samozřejmostí je postupné vylepšování naší lodi, jejích motorů, výzbroje a další výbavy. Platit se bude nepřekvapivě kredity. Po jisté době by měla hra začít přituhovat a my se budeme moci zapojit do obchodních konvojů ohrožovaných piráty nebo se naopak potýkat s policií a armádami obrovských měřítek. Hlavním cílem přitom je dostat se do středu vesmíru, do nějž povede vždy jiná cesta.






Pro hru jako je tato by byla ideální možnost využití VR headsetu a mluví se o kompatibilitě s Oculus Rift a připravovaným headsetem pro PlayStation (aka Project Morpheus). Vývojáři již dříve oznámili, že o tom uvažují, ale dosud tuto podporu nepotvrdili.

Zdroj: Hexus.net
reklama