reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua oficiálně uvádí na trh ventilátory série A

2.10.2012, Jan Vítek, aktualita
Noctua oficiálně uvádí na trh ventilátory série A
Společnost Noctua již letos na Computexu představila mimo jiné novou sérii ventilátorů A, které nyní již uvádí na trh. Jedná se o modely NF-A4x10, NF-A6x25 a NF-A9x14, které mají nové rámečky AAO (Advanced Acoustic Optimisation) s měkkými...
Společnost Noctua již letos na Computexu představila mimo jiné novou sérii ventilátorů A, které nyní již uvádí na trh. Jedná se o modely NF-A4x10, NF-A6x25 a NF-A9x14, které mají nové rámečky AAO (Advanced Acoustic Optimisation) s měkkými podložkami a také tzv. Flow Acceleration Channels pro lepší aerodynamiku, a tím i výkon a také mají snižovat hlučnost. Uvnitř nich jsou pak umístěna ložiska SSO2, díky nimž se můžeme těšit ze šestileté záruky.





Nové ventilátory vynikají také svými rozměry. Nejedná se o 120mm či větší modely, ale naopak o 40mm, 60mm a 92mm kousky, které využijeme třeba v malých systémech HTPC, serverech, systémech NAS a podobně. Po těch ostatně dle slov zástupce firmy Noctua již dlouho volali zákazníci, ale i firmy hledající náhradu za hlučné dosluhující ventilátory ve všemožných systémech.





Model NF-A9x14 přitom není obvyklý 92mm ventilátor s tloušťkou 25 mm, ale namísto toho má jen 14 mm. NF-A6x25 má namísto toho oněch 25 mm a NF-A4x10 je opět tenký s 10 mm. Všechny nové ventilátory mají hodnotu MTBF stanovenu na 150000 hodin a od nejmenšího k největšímu přijdou na 12,90 euro, 14,90 euro a 16,90 euro.





Noctua má samozřejmě pro každý připravenu vlastní webovou prezentaci, takže můžete pokračovat na jejích stránkách (viz zdroj).

Zdroj: TZ Noctua
reklama