reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová Asus Maximus III Extreme vyfocena

18.11.2009, Jakub Doležal, aktualita
Nová Asus Maximus III Extreme vyfocena
Redaktorům známého internetového magazínu NordicHardware.com se podařilo vyfotit novinku ze stáje Asus. Jedná se o vlajkový model z kategorie základních desek. Seznamte se s novou Maximus III Extreme. Asus v roce 2006 založil speciální „odnož“...
Redaktorům známého internetového magazínu NordicHardware.com se podařilo vyfotit novinku ze stáje Asus. Jedná se o vlajkový model z kategorie základních desek. Seznamte se s novou Maximus III Extreme.



Asus v roce 2006 založil speciální „odnož“ svých produktových řad nazvanou The Republic of Gamers, zkráceně ROG. Základní myšlenkou celého projektu bylo přinést na trh komponenty určené speciálně pro náruživé hráče, poskytující vysoký výkon a kvalitu. Nová základní deska Maximus III Extreme budiž ukázkou inženýrské zručnosti společnosti Asus.

Poznat, že tento výrobek patří do řady ROG, je velmi snadné. Celé PCB včetně jednotlivých konektorů je totiž v černé a červené barvě, které jsou pro tuto herní řadu typické. Deska je formátu ATX a nabídne poměrně bohatou výbavu. Základním prvkem je čipset od společnosti Intel s označením P55, který je určen pro ty nejvýkonnější sestavy.



Asi nikoho nepřekvapí podpora nejnovějších procesorů s podporou patice LGA 1156. Přísun dostatku energie pro všechny komponenty obstará 11-ti fázové digitální PWM. V případě chlazení tekutým dusíkem je připraven LN2 jumper, který pomůže navýšit výkon celé sestavy. Jednotlivé důležité čipy na desce jsou chlazeny pasivně a bloky jsou navzájem propojeny pomocí heatpipes. Na desce se nalézá celkem pět PCI-Express. Grafické karty bude možné použít jak od ATI, tak od společnosti Nvidia. Samozřejmostí je pak multi-GPU zapojení.



Pro operační paměť jsou připraveny celkem čtyři sloty s podporou DDR3, což je jasné vzhledem k použité patici. Pevné disky bude možné připojit pomocí SATA 3.0 Gbps konektorů, avšak nově jsou k dispozici i dva SATA 6.0 Gbps. Další technologickým skokem je použití nového standardu USB 3.0, tedy zatím jen u dvou portů, ostatní podporují USB 2.0. Pro hráče je naprosto nezbytný kvalitní zvuk a Asus zřejmě proto použil zvukovou kartu s podporou 10-ti kanálového audia.



Nová ASUS Maximus III Extreme je napěchována tím nejlepším, co lze v současné době sehnat. Své kupce najde zcela jistě v řadách náruživých hráčů, ale také „taktovačů“. Extrémní výbava tohoto modelu se však podepíše i na extrémně vysoké ceně, která bude oznámena v horizontu dvou až tří týdnů.

Zdroj: NordicHardware.com
reklama