reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová Gigabyte Gaming 3 se ukazuje, čipset je zatím "tajný"

23.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Nová Gigabyte Gaming 3 se ukazuje, čipset je zatím "tajný"
Na internetu se objevila první fotografie, zatím poněkud neumně skloubená do podoby produktového obrázku s deskou, krabicí a logem G1 Gaming. Ukazuje novou desku Gigabyte řady Gaming, která dostala označení 3. Půjde tedy o spíše levnější model.
Na obrázku tedy celkové označení desky není, ale není těžké si domyslet, že půjde o model s chystanou čipovou sadou Intel Z170, takže jeho celkové označení bude GA-Z170X-Gaming 3. Na krabici se také ukazuje téma hry World of Tanks, takže lze předpokládat, že součástí této desky budou i nějaké kupóny na DLC (stáhnutelný obsah) pro tuto multiplayerovou hru.





Gigabyte se dokonce rozhodl dát logo World of Tanks i na chladič čipové sady, což je trošku překvapivé, takže snad bude speciální nabídka opravdu stát za to. Samotná deska nabízí celkem slušnou výbavu. Můžeme vidět sedmifázové napájení procesoru, čtyři sloty pro paměti DDR4 s podporou 64 GB paměti ve dvoukanálovém zapojení a také celkem tři dlouhé sloty PCI Express. Dva horní jsou verze 3.0 x16 (po zapojení si rozdělí 16 linek napůl s podporou 2-way NVIDIA SLI a AMD CrossFireX.) a pak tu je třetí rovněž verze 3.0 se čtyřmi linkami napojený na čipovou sadu. Ostatní tři jsou PCI Express 3.0 x1.





Pro zapojení moderních a rychlých SSD poslouží dva 32Gb/s sloty M.2 a pak tu jsou dokonce tři SATA Express 16 Gb/s, z nichž ale v dohledné době využijeme spíše jen šest SATA 6 Gbps. Mezi rozhraní USB mají patřit dva porty USB 3.1, z nichž alespoň jeden bude verze C a pak osm USB 3.0. Polovina jich bude na headerech a polovina na zadním panelu.

Pak můžeme zmínit audio řešení AMP-UP s kodekem se 115dBA odstupem signálu od šumu, což ukazuje na Realtek ALC1150. Ethernet obslouží starý známý Killer E2200, pak tu máme obrazové výstupy D-Sub, DVI a HDMI, které tedy na herním PC moc nevyužijeme, funkci TurboOverclock+ pro automatické přetaktování se zajištěním stability systému a také dvojitý BIOS.

Zdroj: techPowerUp
reklama