reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová hudební alba na Spotify možná budou jen pro platící

19.3.2017, Milan Šurkala, aktualita
Nová hudební alba na Spotify možná budou jen pro platící
Hudební vydavatelství nemají streamovací služby zrovna moc ráda a bezplatný plán u Spotify je dlouhodobým trnem v oku. Nyní to vypadá, že nová alba a písně budou možná k dispozici jen pro platící uživatele.
Bezplatný plán Spotify je něco, co uživatelé navzdory reklamám milují, ale hudební vydavatelství ho přímo nenávidí. A poněvadž licenční dohody mezi Spotify a vydavatelstvími budou v několika případech brzy končit, není divu, že opět probíhají nejrůznější jednání. I když zatím není nic jasné, vypadá to, že v blízké budoucnosti Spotify změní politiku a platící uživatelé budou mít výhodu v širší nabídce titulů než ti, kteří využívají bezplatnou verzi.


Spotify logo


Některá nová alba a písně by totiž po limitovanou dobu měla být k dispozici jen platícím uživatelům. Naopak pro starší alba by Spotify mělo nově platit nižší licenční poplatky. Otázkou je, zda tento krok nějak výrazněji zvýší počet platících uživatelů, kterých je v případě Spotify přes 50 milionů. Připomeňme, že konkurenční Apple Music má nyní přes 20 milionů. Kdy a zda vůbec dojde ke změně, ale zatím nevíme. Tento krok by ale také mohl pomoci vstupu Spotify na burzu.

Zdroj: cnet.com, techradar.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama