reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová mechanická herní klávesnice Tesoro Colada Saint G3NL

17.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Nová mechanická herní klávesnice Tesoro Colada Saint G3NL
Společnost Tesoro, jejíž klávesnice už nejsou na našem trhu tak neznámé, si připravila nový model herní mechanické klávesnice Colada Saint G3NL využívající hliníkové tělo. Nabídne nám celkem 103 kláves v klasickém rozložení, ale s možností...
Společnost Tesoro, jejíž klávesnice už nejsou na našem trhu tak neznámé, si připravila nový model herní mechanické klávesnice Colada Saint G3NL využívající hliníkové tělo. Nabídne nám celkem 103 kláves v klasickém rozložení, ale s možností vytvářet makra





Její přední panel je z broušeného hliníku se stříbrno-šedým zbarvením. Pod čepičkami kláves pak v základní verzi najdeme dobře známá tlačítka Cherry MX Red, jež nabízí lineární stisk s odporem 45 gramů, zdvihem 4 mm, přičemž pro aktivaci stačí zajet pouze do poloviční hloubky.





Klávesy jsou také bíle podsvíceny, přičemž nabídnou šest stupňů intenzity tohoto podsvícení (4 + 2 u vybraných kláves na "Game Zone"). Elektronika pak má zajistit plný N-key rollover i přes rozhraní USB, takže se nemusíme starat o to, kolik najednou stisknutých kláves je tento model schopen zaznamenat.

Dále tu máme dvouportový hub s rozhraním USB 2.0/1.1 a také možnost do klávesnice přivést audio pro zapojení headsetu, takže ta v podstatě poslouží jako prodlužovací adaptér. Volitelně budeme moci zapojit také přídavné napájení pro případ, že bychom chtěli do jejích portů USB zapojovat zařízení náročná na energii, což jsou typicky externí pevné disky .

Celkové rozměry klávesnice jsou 444 x 206 x 44 mm, hmotnost 1,56 kg a cena se má pohybovat kolem 4500 Kč. A dle zprávy se má lišit dle použitých tlačítek Cherry MX, takže verze Red nebude jediná na výběr. A ten vypadá skutečně dobře, protože i u nás budou k dispozici verze s tlačítky Red, Blue, Black a Brown, přičemž dle Heureky je ve všech obchodech prozatím stejná (viz dole).

Zdroj: techPowerUp
reklama