reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová základní deska v podání společnosti Albatron

7.11.2005, Marek Štelčík, aktualita
Nová základní deska v podání společnosti Albatron
Výrobci základních desek vydávají neustále nové kousky a konkurují si ve všech cenových oblastech. Ani společnost Albatron nezůstává pozadu a představuje základní desku PX915P - 2V pro mainstream. Ta se bude vyznačovat podporou procesorů...
Výrobci základních desek vydávají neustále nové kousky a konkurují si ve všech cenových oblastech. Ani společnost Albatron nezůstává pozadu a představuje základní desku PX915P - 2V pro mainstream. Ta se bude vyznačovat podporou procesorů Intel vyráběných 90nm technologií, konkrétně tedy Celeron D s LGA 775, ale také "klasické" Pentium 4. Podpora technologie EM64T nám tak umožní stavbu levného systému podporujícího 64-bitové procesy a ekonomičtější přechod na nové technologie. Deska je založena na čipové sadě Intel 915P/ICH6 a podporuje paměti DD2 533Mhz u kterých se také očekává průběžné klesání ceny.




Kromě dvou PCI Express slotů a čtyř SATA konektorů je na desce integrovaný síťový adaptér Realtek 10/100 Mbps a 6-kanálové audio. PX915P - 2V podporuje i další technologie společnosti Albatron, jako například Dr. Speed (monitorující nástroj, který umožňuje lehké taktování) a ABS (Albatron BIOS Security), což pro změnu umožní chránit a obnovit BIOS po napadení virem či závažné chybě. Nová základní deska má být atraktivní volba pro zákazníky, hledající nové technologie za příznivé ceny. Doposud není známo datum, kdy bude deska dostupná.

Zdroje: www.digit-life.com, www.albatron.com.tw
reklama