reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové pero 3Doodler pro 3D tisk: levné kreslení do prostoru

4.5.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Nové pero 3Doodler pro 3D tisk: levné kreslení do prostoru
Pera pro 3D tisk 3Doodler mají svého nového bratříčka. Tento nejnovější model má být podle výrobce především plynulejší a má nabídnout snazší zacházení, takže vytváření objektů v prostoru bude jednodušší.
3D tisk nemusí být prováděn vždy jen pomocí klasických 3D tiskáren. Pro zábavné účely existují například pera pro 3D tisk, která vám umožní "kreslit do prostoru". Tým ze společnosti WobbleWorks představil další -- ze své řady per 3Doodler pro 3D tisk, které slibuje větší plynulost a snazší vytváření 3D předmětů než jeho předchůdci. První 3Doodler byl představen tři roky zpátky, nyní přichází 3Doodler Create.

Jedná se o třetí generaci pera 3Doodler, které by mělo napravit nedostatky svých dvou předchůdců. Slibuje především plynulejší výstup materiálu, pomocí něhož se pak do prostoru kreslí 3D objekty. Nejedná se tak o žádné profesionální výtvory, které by si našly praktické využití, toto pero slouží spíš k modelování figurek nebo dekorativních předmětů.





Výrobce slibuje, že díky tomuto novému 3Doodler Create si bude každý moct tisknout v řádu sekund. Pero pro 3D tisk oproti svým předchůdcům vyšperkovalo svůj design barevným světelným proužkem v horní části a díky průhlednému panelu je možné při vytváření výrobku sledovat, co se děje uvnitř.

Nové 3Doodler Create stojí 99 dolarů, což je přibližně 2300 korun bez DPH. To je zhruba stejná cena, za jakou se prodával 3Doodler 2.0. Zájemci, kteří už vlastní 3Doodler 2.0, dostanou slevu, nový model Create tak bude stát polovinu ceny, pokud si jej objednají do 3. června.

Společnost ve vylepšování svého pera 3Doodler pro 3D tisk hodlá pokračovat, takže se v budoucnu můžeme dočkat dalších a ještě lepších modelů. Zatím 3Doodler spíše než pro praktické využití slouží pro umělecké účely.

Zdroj: engadget.com
reklama