reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové počítačové zdroje od společnosti EVGA

12.4.2015, Libor Pánek, aktualita
Nové počítačové zdroje od společnosti EVGA
Společnost EVGA oznámila vydání dvou nových zdrojů spadajících do kategorie 80 PLUS Gold. Přestože ceny nových modelů budou nižší, nabízená kvalita, záruka a vlastnosti zdrojů budou na úrovni oceňované řady GS počítačových zdrojů.
EVGA přichází na trh se dvěma novými počítačovými zdroji označenými EVGA SuperNOVA 650 GS a 550 GS. Tyto nové typy budou tvořit cenově dostupné varianty modelů z vynikající řady zdrojů GS.
Oba zdroje patří do kategorie 80 PLUS Gold. Tato kategorizace byla zavedena ve Spojených státech z důvodu odlišení zdrojů s lepší účinností, a tedy nižší spotřebou elektrické energie. Už sám název 80 PLUS napovídá, že jejich účinnost je lepší než 80 procent. Pro lepší přehlednost pak byly stanoveny i podkategorie Bronze, Silver, Gold, Platinum a Titanium. U klasifikace 80 PLUS Gold se jedná o účinnost lepší než 90 % při napájení 230 V a zatížení zdroje 50 %.

Nabízené zdroje jsou navíc při malé zátěži zcela tiché. Dále je možné zapnout ECO mód, který při malé nebo střední zátěži zapíná ventilátor pouze v případě potřeby. Pro minimální hlučnost aktivního chlazení byla navíc použita ložiska vyrobená z materiálu Teflon Nano-Steel.





Své nové zdroje nabízí EVGA v modulárním provedení pro snadnou montáž, s efektivním chlazením díky usměrnění vzduchu a s lehce připojitelnou kabeláží. Zdroje jsou schopné poskytnout na svém 12V výstupu proud až 54 A, resp. 45 A pro nižší model.

Ačkoli počítačové zdroje míří k nižším prodejním cenám, byly pro jejich konstrukci použity kvalitní součástky, například kondenzátory od společnosti Japanese Nippon Chemi-con a firma EVGA se snaží podepřít kvalitu svých výrobků i nabízenou pětiletou zárukou.

Zdroj: Hexus.net
reklama