reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové podnikové servery Sun s flash disky

26.3.2009, Marek Štelčík, aktualita
Nové podnikové servery Sun s flash disky
Společnost Sun Microsystems oznámila, že začala nabízet disky SSD (solid state drive) ve svých rackových a blade systémech s procesory x64 a CMT (chip multi-threaded). Společnost udává, že zákazníci získají rychlejší odezvu, vyšší propustnost...
Společnost Sun Microsystems oznámila, že začala nabízet disky SSD (solid state drive) ve svých rackových a blade systémech s procesory x64 a CMT (chip multi-threaded). Společnost udává, že zákazníci získají rychlejší odezvu, vyšší propustnost a nižší spotřebu energie oproti tradičním pevným diskům. Již v roce 2008 Sun představil řadu serverů Sun Storage 7000 Unified Storage zakládající na této technologii. Servery a blade systémy Sun x64 a CMT patří mezi nejvýkonnější a nejefektivnější platformy společnosti pro virtualizaci i podnikové, webové, databázové a vysoce výkonné výpočetní (HPC) aplikace. Podporují procesorové architektury UltraSPARC, AMD Opteron a Intel Xeon a operační systémy Solaris 10, Open Solaris, Linux, Windows a VMware.



Pro připomenutí uveďme, že Sun vytvořil Solaris ZFS, souborový systém optimalizovaný pro flash disky, který má nabízet vyšší výkon a nižší riziko přerušení provozu. Systém Solaris ZFS dokáže zkombinovat paměti DRAM, SSD a tradiční pevné disky do tzv. „Hybrid Storage Pool“, který poskytuje zákazníkům rychlost flash disků a ekonomickou výhodnost pevných disků. To má navíc pomocí aplikace Flash Analyzer rozpoznat aplikace s velkými nároky na propustnost, které mohou technologii Flash využít nejlépe a tím o něco zvýšit výkon. Bližší informace společnost nabízí na webových stránkách.

Zdroj: TZ Sun
reklama