reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové routery D-Link: bláznivý design, ale i výkon

5.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Nové routery D-Link: bláznivý design, ale i výkon
Linksys není jedinou firmou, která si přichystala zbrusu nové routery pro rozhraní Wi-Fi 802.11ac. Tři nové modely vysílá na trh také D-Link, přičemž ty zaujmou nejen svým výkonem, ale také designem.
Jeden by tak nevěděl, jestli má nový router od D-Linku zapojit, nebo umlátit novinama, však vypadá jako hmyz obrácený na krovky. D-Link je ale označuje za atraktivní se vzhledem, díky němuž se budou hodit do moderní domácnosti. Jedná se konkrétně o modely AC5300, AC3200 a AC3100 s označením Ultra Performance. To rozhodně není nadnesené, neboť nejvýkonnější z nich, AC5300, slibuje propustnost až 5,3 Gbps a nejslabší, AC3100, dosahuje 3,1 Gbps.





Využívají k tomu až tři pásma rozhraní Wi-Fi 802.11ac a vedle toho všechny nabízí i klasický Ethernet, a to s gigabitovou propustností a také rozhraní USB 3.0. Vedle toho nabízí možnost konfigurace pomocí chytrého telefonu nebo tabletu a vedle routerů má D-Link v nabídce také USB 3.0 adaptér, s jehož pomocí se můžeme připojit k bezdrátové síti i z počítače, který rozhraním 802.11ac nedisponuje.

K dispozici je již model D-Link AC3200 za cenu 310 dolarů, přičemž ostatní dva modely přijdou na trh někdy v příštím kvartálu, čili možná až v červnu.

D-Link však přichystal také nové kity PowerLine HomePlug, čili zařízení pro vytvoření sítě z domácích rozvodů elektřiny. Jedná se o DHP-701AV s velmi slušnou propustností až 2 Gbps a vedle toho tu je slabší DHP-601AV s propustností do 1 Gbps. Potřebují k tomu ale rozvody realizované pomocí třech vodičů, neboť kombinují propustnost na dvou drátech. Oba kity jsou vybaveny dvěma adaptéry a k dispozici budou již v tomto kvartálu za 130 a 80 USD.

Zdroj: Engadget
reklama