reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový kandidát na šéfa Microsoftu: COO z firmy Qualcomm

13.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Nový kandidát na šéfa Microsoftu: COO z firmy Qualcomm
Seriál na pokračování, čili výběr nového šéfa firmy Microsoft, který naváže na práci Steva Ballmera, dnes pokračuje. Objevil se totiž nový kandidát, a to Steve Mollenkopf, jenž se objevil po boku dosavadních favoritů s který dnes pracuje ve Qualcommu.
Doposud se mluvilo především o čtyřech kandidátech, mezi něž patří Satya Nadella - šéf divize Microsoft cloud and enterprise, Alan Mulally - CEO Ford Motor Company, Tony Bates - předchozí CEO firmy Skype a samozřejmě tu je stále také Stephen Elop, který vedl Nokii. Naposledy jsme se dozvěděli, že právě Elop ztrácí šance a do popředí se dostal Mulally a Nadella, přičemž Ford vytrvale popírá, že by jeho šéf byť jen uvažoval o změně zaměstnání.





Nyní se objevilo jméno, které v dosavadních úzkých seznamech ještě nefigurovalo. Jde o Steva Mollenkopfa, který dnes pracuje na pozici COO (Chief Operating Officer) ve firmě Qualcomm, která vyrábí známá mobilní SoC Snapdragon a jiné čipy.

Agentura Bloomberg k tomu podotýká, že Mollenkopf vede divizi, která vyrábí mozky řady nejlepších mobilních telefonů a současnosti, čili má zkušenosti z oblasti, ve které je Microsoft slabý. Mohl by tak dobře vést firmu k dříve nastíněné transformace ve společnost nabízející "zařízení a služby". Nicméně Mollenkopf si jistě na zhodnocení své práce nemůže stěžovat, neboť si dle Bloomberg za poslední rok práce pro Qualcomm vydělal na 14 milionů dolarů.

A podobně jako se dříve mluvilo o poklesu šancí u Stephena Elopa, nyní to samé potkalo Alana Mulallyho, i když tomu je to dost možná zcela jedno. Mluví proti němu jeho smlouva s Fordem, která má vypršet až s koncem příštího roku a také nezkušenost v oboru.

Zdroj: Hexus.net
reklama