reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA asi chystá konzoli Shield s 500GB diskem

19.5.2015, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA asi chystá konzoli Shield s 500GB diskem
Na konci dubna byli mnozí potěšeni, když našli na stránkách firmy NVIDIA 500GB verzi konzole Shield Android-TV, protože NVIDIA předtím chtěla nabídnout pouze verzi se základní výbavou 16 GB paměti. Pak ale bylo všechno jinak.
NVIDIA totiž 500GB verzi konzole Shield označila za "Shield partner development kit", tedy vývojářskou sadu, která není určena pro zákazníky. Těm sdělila, že 16GB verze určená k prodeji je vybavena ještě čtečkou karet micro SD, takže si můžeme snadno přikoupit dalších 128 GB kapacity.





Ovšem 500GB verze konzole Shield se opět objevila, a to v nabídce firmy Amazon ve Spojených státech. Pak ale zase z nabídky zmizela, ale i tak to vypadá, že NVIDIA plánuje pod označením Shield Pro vypustit na trh tento model vybavený 500GB diskem a opravdu vyslyšela prosby svých zákazníků, kteří se nechtěli spokojit se 16 + 128 GB.





A nabídka by to byla opravdu výhodná, protože doporučená cena 500GB verze má být 299 USD, což je o sto dolarů více než cena 16GB verze. A když si vezmeme, že 128GB karta micro SD dnes přijde na cca 2000 Kč, je výhodnější si koupit model s 500GB diskem, tedy s ohledem na cenu za gigabajt. Když se ale budeme ohlížet na to, že za 100 dolarů dostaneme 500GB disk, a to nepočítáme minus 16 GB paměti flash, pak to zas tak výhodné není, však takový pevný disk disk přijde na 1000 Kč a SSHD stojí cca 1600 Kč. Je ale samozřejmě otázka, zda NVIDIA opravdu využívá 2,5" mobilní disk a ne snad 1,8" nebo nějakou jinou specialitku.

Konzole Shield Android TV je vybavena nejnovějším procesorem NVIDIA Tegra X1, který obsahuje 256 shaderů generace Maxwell a má k dispozici 3 GB operační paměti. Zvládne přehrávat video v rozlišení 4K, zvuk se 7.1 kanály, má ve výbavě Wi-Fi 802.11ac i gigabitový Ethernet a funguje s technologiemi GRID a GameStream. U nás však zatím koupíme pouze herní tablet NVIDIA Shield.

Zdroj: Hexus.net
reklama