reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA GeForce GTX 980 Ti: přijde s označením GM200-310

4.5.2015, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA GeForce GTX 980 Ti: přijde s označením GM200-310
Chystaná grafická karta NVIDIA GeForce GTX 980 Ti je chystána jako případná odpověď na nové Radeony od AMD a založena bude skutečně na čipu GM200. Konkrétně tedy půjde o čip s označením GM200-310.
NVIDIA GeForce GTX 980 Ti by tak měla využívat v podstatě stejné GPU jako karta NVIDIA GeForce GTX TITAN X, ale to už ostatně víme dlouho. Můžeme ale už také začít uvažovat o ceně nové karty, která by se měla pohybovat kolem 600 až 650 USD, takže pravděpodobně na trhu nenahradí kartu GeForce GTX 980 na její 550dolarové pozici. To jsou ale zatím pouhé spekulace, však se zatím ještě neví nic o přesných specifikacích, tedy alespoň nic jistého.





Není tedy jisté ani to, zda GTX 980 Ti bude mít stejný počet CUDA jader jako GTX TITAN X, ale je to velmi pravděpodobné. Však nová karta využije čip s trošku odlišným označením (TITAN X má čip GM200), ovšem to má i karta GTX 780 Ti v porovnání s GTX TITAN Black, a přesto mají obě karty stejný počet CUDA jader, tedy 2880.

Očekává se také, že GeForce GTX 980 Ti využije 6 GB paměti GDDR5, díky čemuž bude moci být výrazně levnější než TITAN X. Paměťové rozhraní by stále mělo být 384bitové. Očekává se také, že karta stejně jako GTX 980 nabídne pět obrazových výstupů a partneři NVIDIE by také měli mít tu volnost, aby hned po oficiálním představení karty mohli nabídnout vlastní upravené verze karty.

Jsou také dva možné termíny, kdy by se nová GTX 980 Ti mohla objevit na trhu. Dle jednoho názoru nás od jejího představení dělí jen několik týdnů, čili jde o horizont tvořený červnovým Computexem. To by odpovídalo tomu, že by si NVIDIA měla tuto kartu chystat jako odpověď na nové Radeony. Dle jiných má ale nová karta přijít na trh až na konci léta, a to z toho důvodu, že NVIDIA chce vymačkat z aktuálně dostupných GeForce GTX 980 a 970 maximum. Pokud má ale nová Titanium stát více než klasická GTX 980, pak by takový krok nedával smysl.

Zdroj: VideoCardz
reklama