reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA: grafickým kartám se v příštích letech bude dařit

10.5.2013, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA: grafickým kartám se v příštích letech bude dařit
Společnost NVIDIA se rozpovídala o svém pohledu na blízkou budoucnost týkající se grafických karet a samostatných grafických čipů, které jsou stále více ohroženy vzrůstajícím výkonem integrovaných grafických čipů z jedné strany a z druhé...
Společnost NVIDIA se rozpovídala o svém pohledu na blízkou budoucnost týkající se grafických karet a samostatných grafických čipů, které jsou stále více ohroženy vzrůstajícím výkonem integrovaných grafických čipů z jedné strany a z druhé strany zase tlačí stále populárnější mobilní technologie.





Nicméně NVIDIA věří, že samostatné grafické čipy čeká světlá budoucnost, což usuzuje i díky meziročnímu růstu 12% v posledních čtyřech až pěti letech, který by se neměl zvrátit. K tomu přispívá i fakt, že GPU jsou více a více užitečná, respektive mají stále více možností využití, pro což můžeme najít příklad například v technologiích GPGPU, čili využití síly grafických čipů pro výpočty. Díky tomu se GPU dostaly také do serverů Cisco, IBM, Dell, HP a dalších.

Poptávku po výkonných kartách mají také popohánět nové herní tituly, na jejichž podporu se NVIDIA i AMD stále více zaměřuje. Z poslední doby to je zvláště bohatá nabídka v podobě Crysis, 3, FarCry 3, Grid 2, Metro: Last Light, atd. NVIDIA dále hovoří o tom, že platforma PC zažívá velký růst především v Asii, tedy v Číně či Jižní Koree, kde herní konzole nejsou tak populární jako v USA.

Nakonec zástupce firmy NVIDA dodal, že je tedy mnoho důvodů pro optimismus. Tablety sice ohrožují PC, ale mohou je nahradit pouze v některých aspektech, což není hraní a samozřejmě produktivní aplikace.

Zdroj: X-bit labs
reklama