reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA HairWorks 1.1: 500.000 vlasů na jedné hlavě

6.7.2015, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA HairWorks 1.1: 500.000 vlasů na jedné hlavě
NVIDIA ukázala video z HairWorks verze 1.1, v němž jedna grafická karta renderuje realistické vlasy, a to v počtu půl milionu na jedné hlavě. Můžeme se tedy podívat na přiloženém videu, jak taková věc vypadá.
NVIDIA HairWorks verze 1.1 dokáže tedy rozpohybovat 500.000 vlasů na jedné hlavě v reálném čase, na což stačí jedna karta NVIDIA GeForce GTX 980. Jedná se pochopitelně pouze o technologické demo, které ukazuje, co je HairWorks nové verze schopna zobrazit.





O HairWorks se diskutovalo a diskutuje především ve spojení s novým Witcher 3 a firma NVIDIA je kritizována za to, že na Radeonech funguje HairWorks podezřele pomalu. Nicméně funkce lze ve hře snadno vypnout, nebo si můžeme pohrát s dalším nastavením, které už přinese daleko snesitelnější daň v podobě poklesu výkonu. Další hra, která využívá HairWorks je Far Cry 4.


Na vypadu vypadají renderované lidské vlasy velice dobře a stejně tak i odlesky a stíny. Lze ale samozřejmě poznat, že jsou vykreslené grafickou kartou či prostě renderované počítačem, a to zvláště při bližším pohledu, kdy jsou jednotlivé vlasty až příliš silné a netvoří dokonalé křivky. Namísto toho jsou složeny z krátkých rovných kousků, takže jsou lámané, ale to lze poznat opravdu až zblízka.

Nicméně jde o slušný krok dopředu od modelů se 22.000 vykreslenými vlasy, takže můžeme vidět, že tato technologie se rychle vyvíjí.

Zdroj: wccftech

reklama