reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA má první WHQL ovladače pro Windows 10

18.5.2015, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA má první WHQL ovladače pro Windows 10
Společnost NVIDIA ohlásila své vůbec první WHQL ovladače pro grafické karty s čipy GeForce, které jsou určeny pro Windows 10. Podporují tak zbrusu nové API DirectX 12, a to na kartách s čipy Kepler a Maxwell.
NVIDIA má tedy pro své GeForce první opravdové certifikované ovladače, a to konkrétně GeForce 352.84 WHQL, které také splňují specifikace WDDM 2.0 (Windows Display Driver Model). Tuto nejnovější verzi architektury grafických ovladačů přímo vyžadují nové DirectX 12, takže podpora tohoto nového API a WDDM 2.0 jde ruku v ruce.





Nové ovladače si tedy již můžete nainstalovat, ovšem v této době ještě neexistují žádné hry, které by DirectX 12 podporovaly, ovšem k dispozici jsou alespoň technologická dema, která si můžeme vyzkoušet. NVIDIA přímo doporučuje následující: Forza DX12 rendererFable Legends DX12 Game DemoWitch Chapter 0 DX12 SLI_support nebo King of Wushu DX12.

DirectX 12 je však velmi očekávaným API, a to snad všemi stranami, kterých se to týká. Microsoft může doufat, že mu pomůže k rychlejšímu rozšiřování systému Windows 10, uživatelé mohou očekávat podstatné zvýšení výkonu, na což čekají také herní vývojáři, kteří toho budou moci využít k výrobě graficky vyspělejších her se složitějšími scénami a vzhledem k lepšímu využití vícejádrových procesorů se na DX12 těší i AMD, jehož až osmijádrovým levným CPU řady FX by nové API mohlo vdechnout čerstvý vzduch do plic. Vzhledem k tomu všemu lze předpokládat, že vývojáři se budou snažit co nejdříve nabídnout nové tituly pro DX12.

Příchod systému Windows 10 můžeme očekávat v červenci a jeho součástí by tedy měly být už DirectX 12. A co se týče nových ovladačů, stahovat můžete zde: GeForce 352.84 WHQL for Windows 10: desktopová GPU | notebooková GPU.

Zdroj: techPowerUp
reklama