reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA navrhla dohodu s nespokojenými majiteli GTX 970

1.8.2016, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA navrhla dohodu s nespokojenými majiteli GTX 970
Před rokem a půl se provalilo, že GeForce GTX 970 dokáže pořádně využít jen 3,5 GB ze své 4GB paměti a také že ze 64 ROP je k dispozici jen 56 jednotek. Nespokojení zákazníci pak neváhali firmu žalovat.
Když už nebylo vyhnutí, NVIDIA problémy s využitím paměti na kartách GeForce GTX 970 sama potvrdila a uvedla, že to vzhledem k architektuře Maxwell prostě bylo nutné. Ve výsledku je přístup k posledním 512 MB paměti mnohem pomalejší, než by měl být, takže tato paměť je těžko využitelná a v některých hrách to může způsobovat propady ve snímkovací frekvenci. Vedle toho si zákazníci stěžovali na to, že namísto 64 ROP uváděných ve specifikacích je k dispozici pouze 56 ROP. Zákazníci tak NVIDII žalovali u amerických soudů na základě toho, že NVIDIA záměrně poskytla o GeForce GTX 970 mylné informace, čili šlo o klamavou reklamu.





NVIDIA se pochopitelně bránila, ale předběžné rozhodnutí soudu bylo ve prospěch žalující strany, a tak se firma rozhodla, že se s nespokojenými zákazníky raději dohodne. To znamená, že kdokoliv, kdo si koupil GeForce GTX 970 ve Spojených státech, má nárok na vrácení 30 dolarů, což má reflektovat nižší výkon této karty v hodnotě 350 dolarů. Krom toho se NVIDIA zavázala, že žalující straně zaplatí soudní náklady, které se vyšplhaly na 1,3 milionu dolarů.

Nyní ještě musí s touto navrženou dohodou souhlasit soud, který zváží, zda jde o férovou, rozumnou a adekvátní nabídku. Pokud na to žalující přistoupí, bude tím pochopitelně celý případ uzavřen, takže už nebude možné NVIDII kvůli stejné věci dále popotahovat a vyžadovat další kompenzace.

Zdroj: Hexus.net
reklama