reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA NVS 810: dvakrát Maxwell a osm DisplayPortů

5.11.2015, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA NVS 810: dvakrát Maxwell a osm DisplayPortů
NVIDIA si připravila novou speciální grafickou kartu NVS 810, která je vybavena dvěma grafickými jádry generace Maxwell a také osmi Mini DisplayPorty. Určena je pro zařízení Digital Signage.
NVIDIA NVS 810 se v materiálech výrobce řadí vedle profesionální karty Quadro, ale toto označení sama nenese a do této rodiny nepatří. Jejím trumfem je právě oněch osm konektorů Mini DisplayPort, které obsluhují dvě slabší grafická jádra Maxwell. Bude se tedy hodit tam, kde je třeba využít více monitorů či jiných zobrazovacích zařízení, a přitom jinak není třeba mít k dispozici vysoký výkon. Tuto kartu navíc můžeme zapojit do jednoho systému až ve čtyřech kusech, takže pak lze k němu připojit až 32 monitorů. Všechny výstupy jsou verze 1.2 a podporují rozlišení 4K při až 60Hz a jsou navíc sychronizované. Pokud zapojíme osm displejů, dosáhneme ve 4K ale pouze na 30 Hz. Oněch 60 Hz je limitováno na čtyři současně zapojené 4K displeje.





Výhodou pak je to, že samotná karta je pouze jednoslotová, a tedy nepotřebuje silné chlazení. Její TDP je totiž pouze 68 W, na což bude její malý ventilátor a tenká žebra chladiče stačit. Karty můžeme v jednom systému doplnit o technologie sdružené pod NVIDIA DesignWorks, což jsou Mosaic nebo Warp & Blend, což usnadní jejich využití s vícemonitorovými systémy.





NVIDIA NVS 810 jsou založeny na dvou jádrech GM107, čili v tomto ohledu je to podobné jako v případě dříve představené karty Tesla M60, které mají ale dohromady 4096 CUDA jader. Jde také o stejnou revizi GPU, jakou využívá už starší karta GeForce GTX 750. Jedno GPU tedy nese 512 CUDA jader, 32 TMU a 16 ROP. Pro tyto účely také bude stačit pouze 64bitové rozhraní a paměti DDR3, tedy 2 GB na GPU s propustností 28,8 GB/s.





Karta vedle toho podporuje nView a NVWMI pro vzdálenou správu. K dispozizi bude od tohoto měsíce za cenu, která se bude dle odhadů pohybovat mezi 650 a 750 USD.

Zdroj: wccftech
reklama