reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA už zase povolila přetaktování GeForce GTX 900M

25.5.2015, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA už zase povolila přetaktování GeForce GTX 900M
Aktualizováno: Před časem proběhl mezi společností NVIDIA a uživateli jejích grafických karet řady GeForce GTX 900M menší souboj o to, zda bude nebo nebude umožněno přetaktování těchto karet. Zdá se, že nyní nastalo nové kolo.
Tým vývojářů ovladačů se v únoru tohoto roku rozhodl, že nové ovladače GeForce 347.29 WHQL zamezí přetaktování karet GeForce GTX 900M, což bylo oznámeno s tím, že šlo stejně o chybu. Zástupce firmy k tomu řekl, že přetaktování mobilních karet je nebezpečné a uživatelé riskují zkrácení životnosti, vážné poškození počítače a celou řadu jiných negativních dopadů. NVIDIA prý nechtěla uživatele připravit o tuto funkci jen tak z plezíru, ale jejím záměrem tedy bylo ochránit jejich hardware. Nicméně na to se jí dostalo odpovědi, že uživatelé by měli mít možnost se sami rozhodnout, zda si chtějí vlastní kartu přetaktovat, nebo ne a klidně odpovědnost vezmou na sebe. Vyvinuli na NVIDII velký tlak, který byl účinný.





Jiný zástupce firmy tak přišel s vyjádřením, z nějž po odfiltrování marketingových vyjádření vyčteme, že NVIDIA slíbila opětovné umožnění přetaktování, což přinese další verze ovladačů. Ti, kteří nechtěli čekat, měli možnost přejít na starší verzi ovladačů 344.75. Záležitost tedy byla vyřešena ke spokojenosti uživatelů, jak se zdálo.





Nyní ale NVIDIA zase obrátila a opět znemožnila přetaktování, a to v ovladačích R350 a R352, tedy třeba ve verzi GeForce 352.86. Máme tu druhé kolo souboje NVIDIA vs. zákazníci, které opět vyhráli právě oni.

NVIDIA totiž někdy o víkendu uvolnila aktualizaci ovladačů, konkrétně GeForce 353.00 Hotfix, která má řešit pouze jednu věc, a sice "opravit opětovné znemožnění přetaktování některých mobilních GPU GeForce". Nabízí se otázka, na jak dlouho?

Zdroj: techPowerUp
reklama