reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA představuje GeForce GTX 560M a levné 3D brýle

30.5.2011, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA představuje GeForce GTX 560M a levné 3D brýle
Společnost NVIDIA si pro výrobce notebooků a jejich zákazníky připravila nový mobilní grafický čip GeForce GTX 560M, který bude podporovat technologii Optimus pro šetření energií a má rovněž poskytnout dostatek výkonu pro hraní her v API...
Společnost NVIDIA si pro výrobce notebooků a jejich zákazníky připravila nový mobilní grafický čip GeForce GTX 560M, který bude podporovat technologii Optimus pro šetření energií a má rovněž poskytnout dostatek výkonu pro hraní her v API DirectX 11 a rozlišení 1080p. Výrobce se také zmínil o dosažení 50 FPS ve hře Duke Nukem Forever, ovšem to ve zprávě není spojeno s oním rozlišením 1080p. A zmínka Rene Haase (general manager of notebook products) o výdrži pět hodin na baterie v Microsoft Office je už zcela zbytečná, neboť výdrž na baterie samozřejmě nezávisí jen na spotřebě grafického čipu ale mnoha dalších proměnných.



GeForce GTX 560M slibuje vyšší výkon na watt v porovnání s předchozí generací, pak nechybí technologie 3D Vision, PhysX, SLI, architektura CUDA a jako první mají tento čip s využitím Optimus nabídnout firmy Alienware a Toshiba. Další firmy jako Asus, Clevo, MSI, Medion a další budou následovat.

Nové mobilní karty jsou založeny na 40nm čipu GF116 se 196 CUDA jádry. Doporučené takty jsou 775 MHz pro jádro a 1250 MHz pro paměti GDDR5 připojené přes 192 bitovou sběrnici.

Krom toho NVIDIA představila 99dolarové 3D brýle pro svou 3D Vision, které nemají vlastní baterii, ale jsou připojeny přímo přes více než třímetrový kabel USB 2.0. Výhodou tak je kromě nižší ceny také to, že se vůbec nemusíme starat o nabíjení baterií, ale zase jsme odkázáni na kabel. Brýle budou k dispozici od konce příštího měsíce.

Zdroj: TZ NVIDIA
reklama