reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA připravuje GeForce 9600 GT Green Edition

15.1.2009, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA připravuje GeForce 9600 GT Green Edition
Společnost NVIDIA se snaží svým zákazníkům nabídnout další důvod, proč by měli kupovat její karty. V poslední době byla prosazována především technologie CUDA a NVIDIA se nezapomněla přihlásit s každým dílčím úspěchem v této oblasti. Nyní...
Společnost NVIDIA se snaží svým zákazníkům nabídnout další důvod, proč by měli kupovat její karty. V poslední době byla prosazována především technologie CUDA a NVIDIA se nezapomněla přihlásit s každým dílčím úspěchem v této oblasti. Nyní se zase tento známý výrobce grafických karet snaží zabrnkat na zelenou strunu.


ilustrační obrázek

Nabídnuta nám bude tedy "zelená edice" grafické karty GeForce 9600 GT, jež by měla mít oproti normální verzi pochopitelně sníženou spotřebu. K tomu je velmi důležitý pokročilý výrobní proces, takže nás nepřekvapí, že jádra budou vyráběna 55nm technologií.

Uplatní se zde ale také nová revize 55nm jádra s označením G94-350-B1, která bude pracovat s napětím nižším o 0,1 V v porovnání s původními 55nm GPU GeForce 9600 GT. Ostatní specifikace zůstanou stejné, tedy 650MHz pracovní frekvence GPU a 900MHz paměti. GeForce 9600 GT Green Edition dostané také nové ID 0x0624, aby se mohla odlišit od normální verze s ID 0x0622.

Nebylo však zveřejněno porovnání spotřeby a také je kolem tohoto dle mého názoru až zbytečný povyk. Aktualizované revize čipů nejsou vůbec nic výjimečného a nevidím příliš důvodů, proč kvůli tomu vydávat novou verzi karty, když jediné, v čem se novinka liší, je nižší napětí u jádra.

Zdroj: VR-Zone
reklama