reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA se pochlubila VR serverem pro piloty US Navy

28.11.2016, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA se pochlubila VR serverem pro piloty US Navy
Platforma Virtual Attain od Mass Virtual pomáhá nejen pilotům Amerického námořnictva udržovat se v kondici a nyní se NVIDIA pochlubila, že se k tomu používají servery s kartami Quadro P6000. Nyní je může vidět i veřejnost.
VR simulace specializované společnosti Mass Virtual jsou totiž od dnešního dne k vidění na konferenci I/ITSEC ve floridském Orlandu. Pochlubit se tím nezapomněla NVIDIA, jejíž grafické karty Quadro řady P6000 pohání příslušné servery. Jde o platformu Virtual Attain od firmy Mass Virtual, kterou představuje už toto dva roky staré video:


Jak je vidět z prezentace firmy Mass Virtual, síla její platformy tkví ve výjimečné realističnosti zobrazení. Jak říká zakladatel a CEO Mass Virtual, pokud se virtuální realita přiblíží skutečnosti, pak si lidé mnohem lépe osvojí nové dovednosti a zapamatují si je. Právě proto si mělo tuto firmu vybrat Námořnictvo Spojených států pro výcvik svých pilotů.






Prezentovaný systém se točí konkrétně okolo letounů F/A-18 využívaných na palubách amerických letadlových lodí a chlubí se mimo jiné velice realisticky ztvárněným kokpitem, ale i celkově uvěřitelným prostředím včetně bojových misí.





NVIDIA nezveřejnila žádné podrobnosti o daných serverech krom toho, že jsou vybaveny kartami Quadro P6000 a každý server je schopen tvořit obraz pro celkem čtyři headsety Ocullus nebo Vive. O těchto kartách víme, že jsou založeny na 16nm GPU GP102GL s 3840 CUDA jádry a 24 GB paměti GDDR5 na 384bitové sběrnici. Je tak možné, že ony čtyři headsety dokáže nakrmit pouze jedna taková karta, přičemž NVIDIA se snaží své servery propagovat především na základě toho, že jejich provoz je relativně levný vzhledem k tomu, že dokáží posloužit více uživatelům najednou a jsou také malé. Mohou tak být nasazeny přímo na lodích, takže piloti se mohou cvičit přímo při svém nasazení.

Zdroj: NVIDIA
reklama