reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA si uřízla ostudu při prezentaci HDR

8.6.2017, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA si uřízla ostudu při prezentaci HDR
NVIDIA letos na Computexu prezentovala také to, co můžeme očekávat od monitorů s podporou HDR. Ty mají nabídnout díky většímu rozsahu barev i jasu daleko lepší zobrazení nejen her, ovšem styl prezentace NVIDIE byl poněkud nešťastný. 
Monitory s podporou HDR by měly být další velký hit, což zahrnuje také podporu ze strany výrobců grafických karet a herních vývojářů. Nejde samozřejmě pouze o hry, ale v našem případě se budeme věnovat právě jim. NVIDIA chtěla na Computexu jasně ukázat rozdíl mezi SDR, čili standardním monitorem, a HDR (High Dynamic Range). A jak jinak by to měla udělat, než přímým vystavením dvou monitorů, aby se mohli návštěvníci sami přesvědčit o tomto rozdílu. 
 
  
Na tuto výstavku se zaměřili lidé ze serveru Hardware Canucks, kteří o ní vytvořili celou videoreportáž, dle níž si někdo se srovnávaným SDR monitorem zcela očividně pohrál tak, aby jeho obrazová kvalita nevyznívala příznivě. Evidentně to přehnal a NVIDIA navíc dala serveru Hardware Canucks možnost si testovací sestavu osahat, a tak redaktoři přirozeně otevřeli nastavení monitoru, kde našli velice podivné hodnoty jasu, kontrastu a gammy. 
 
 
Toto nastavení tak mohli snadno upravit tak, aby obraz SDR monitoru nebyl tak vybledlý a bez života, přičemž stačilo pouze vyvolat tovární nastavení. A pak si výsledek ověřili sledování hry Mass Effect: Andromeda a z ryze subjektivního pocitu redaktora Dmitryho Novoselova vyplynulo, že obraz na SDR monitoru působí lepším dojmem, neboť je lépe prokreslený a nejsou v něm tak moc tmavá či naopak přesvětlená místa, ale to se netýká HDR jako takového a pouze jeho využití v dané hře.
 
 
Každopádně toto hodnocení je zcela vedlejší a jde spíše o fakt, že NVIDIA se pokusila tímto podivným a nešťastným způsobem ukazovat výhody HDR, za který si pochvalu nezaslouží. 
reklama