reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA vytvořila novou generaci Battleboxů

26.5.2017, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA vytvořila novou generaci Battleboxů
Už v roce 2013 NVIDIA představila koncept Battlebox, který se týká vytvoření vzoru herního počítače pro hraní ve vysokém rozlišení. Ten byl obnoven v roce 2015, a tak nepřekvapí, že nyní v roce 2017 následuje opět oživení.
Když NVIDIA představila Battlebox poprvé, byly aktuální karty GeForce GTX 780 a první TITAN, přičemž cílem bylo vytvoření počítače pro hraní v rozlišení Ultra HD/4K. To pravé GPU, které rozlišení 4K zvládne na AAA titulech při průměrných 60 FPS sice NVIDIA představila teprve letos (GeForce GTX 1080 Ti), ovšem Battlebox počítaly se dvěma i třemi kartami v SLI a s přetaktovanými procesory Intel.





Jak si tedy nyní NVIDIA představuje ideální herní PC, díky kterému budeme moci "dominovat v každé hře"? Samozřejmě si v něm představuje vlastní grafické karty, ale GeForce by musel pro aktuální hi-end herní PC objektivně zvolit každý, protože konkurence prostě nemá na trhu alternativu. Vedle těchto karet, jejichž logo nese samotná skříň na obrázku, jsou pak zvoleny vhodné procesory, paměti i monitory. Ty pak samozřejmě podporují synchronizaci G-Sync.





NVIDIA připravila dvě příchutě Battleboxů, a to Ultimate a Essential jako vodítka pro výrobce PC. Základní verze má ve výbavě GeForce GTX 1060 se 6 GB paměti, procesor Core i5 nebo Ryzen 5, alespoň 8 GB RAM, SSD a Windows 10. Verze Ultimate se liší tím, že je postavena na GeForce GTX 1080 Ti, aktuálně nejvýkonnější herní kartě, procesoru řady Core i7 nebo Ryzen 7, 16 GB DDR4 a zbytek je stejný.

Battlebox Essential se dle NVIDIE vhodný pro hraní her typu Overwatch či League Of Legends, ale zvládne samozřejmě mnohem více, však pro takové PC nebude problém žádná AAA hra na Full HD či snad i 1440p. Pro hraní v rozlišení 4K to ale opravdu bude chtít počítač kalibru Battlebox Ultimate.

Zdroj: Hexus.net
reklama