reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA znovu vysílá do boje herní Battlebox

25.9.2015, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA znovu vysílá do boje herní Battlebox
NVIDIA se rozhodla, že letos opět se svými partnery vypustí na trh čerstvou várku herních počítačů GeForce GTX Battlebox. Je zřejmé, na jakém hardwaru budou založeny, ale proč bychom jim měli jinak věnovat pozornost?
GeForce GTX Battlebox jsou tedy počítače, které bude vyrábět řada firem po celém světě a také u nás se dočkáme přinejmenším jednoho modelu. Počítače Battlebox byly poprvé představeny před dvěma lety, kdy byly na trhu aktuální karty GeForce GTX 780 nebo GTX TITAN a dle NVIDIE měly nabídnout dost výkonu pro hraní v rozlišení Ultra HD. S tím se ale dnes v případě hi-end karet počítá zcela automaticky a v podstatně nemá smysl si pořizovat nejlepší herní kartu pro hraní ve Full HD na jednom monitoru.





A jak je vidět z přiloženého obrázku, k vysokému rozlišení přibyla také podpora VR systémů, která tedy opět vychází z vysokého výkonu a zmíněny jsou rovněž DirectX 12, čili půjde o PC pro Windows 10. Server Hexus.net již také stačil vyzpovídat Steva Blanda z firmy NVIDIA, který má na starosti prodeje v severní Evropě.

Z rozhovoru můžeme tedy zjistit, že NVIDIA chce dbát na to, aby každý Battlebox byl pečlivě sestaven a tvořen nejlepšími možnými komponenty, abychom si na něm mohli zahrát i tituly, které ještě dlouho nepřijdou na trh. Některé Battleboxy tak budou mít přetaktované komponenty, ovšem zajištěna má být stabilita. Každý nový GeForce GTX Battlebox bude založen alespoň na GeForce GTX 980, 16 GB RAM a využije Core i7 a rychlá SSD. NVIDIA také pracuje na tom, aby tyto počítače byly kompatibilní s VR headsety či jinými zařízeními od Oculus VR, HTC, Valve a Epic, k čemuž poslouží její nástroje GameWorks VR. Zákazník také ke svému počítači dostane jako dárek hru či hry zdarma, ale to bude ještě upřesněno.

Jinými slovy jde o výkonná herní PC pro ty, kteří si svůj počítač neumí či nechtějí postavit a naopak chtějí mít jistou záruku funkčnosti a výkonu. Na stránkách Battlebox jsou už uvedeni někteří výrobci a jejich sestavy, přičemž Česká republika patří mezi osm zemí, kde budou k dispozici. U nás to bude hned zpočátku firma Alza chystající PC se šestijádrovým Core i7 5820K (Haswell-E), kartou NVIDIA GeForce GTX 980 Ti, 16 GB DDR4 RAM, 500GB SSD a 3000GB HDD. Více se o tomto PC zatím nedozvíme, tedy ani cenu. I řada jiných sestav je založena na procesorech Haswell-E nebo moderních Skylake a pak v nich figurují karty GeForce GTX 980, 980 Ti nebo TITAN X. Mezi SSD pak jasně vedou Samsung SSD 850 EVO, ovšem objevily se i výkonnější SM951 nebo Intel SSD 750 pro PCI Express.

Sestava Alzy bude založena na skříni NZXT H440 (recenze), takže v podstatě nepůjde o nic, co bychom si nemohli snadno složit i doma. Pak už bude tedy záležet na tom, jakou cenu výrobce nasadí a zda k počítači nebude přihozena nějaká přidaná hodnota v podobě her či nějakého vybavení zdarma. Nelze asi očekávat, že bude levnější než vlastnoručně sestavené PC.

Zdroj: Hexus.net
reklama