reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT Noctis 450: odvážná a futuristická skříň

29.4.2015, Jan Vítek, aktualita
NZXT Noctis 450: odvážná a futuristická skříň
Firma NZXT představila skříň Noctis 450, kterou označuje za odvážnou, futuristickou a ohromující. Podívejme se tedy, co se skrývá pod těmito silnými slovy a co nám tato herní skříň nabídne zajímavého.
NZXT Noctis 450 můžeme označit za nástupce nebo jednoho z nástupců už letitého modelu NZXT Phantom. Má totiž podobný nesouměrný design a také podobně tvarované, i když větší plexisklo v levé bočnici. Z fotografií je také jasné, že Noctis 450 přijde na trh ve dvou verzích, a to bílé s modrými LED a černé s červenými.





NZXT se v tomto případě prý zaměřilo na chlazení a v základní verzi nabízí tři přední 120mm ventilátory skryté za masivním plastovým panelem (jde o ventilátory FN V2) a pak je tu jeden další vzadu, ale již 140mm. Pro napájení ventilátorů je tu připraven osmikonektorový hub, který dokonce podporuje PWM, což je něco, co bychom marně hledali u drtivé většiny prodávaných regulátorů do 3,5" či 5,25" pozic. Hub tak může regulovat otáčky všech osmi ventilátorů a také jej můžeme připojit na vodní chlazení řady NZXT Kraken AIO a ovládat jej pomocí softwaru CAM. Dovnitř pak můžeme vměstnat až 360mm radiátory.





A pokud se Noctis 450 zvenčí podobá modelu Phantom, pak uvnitř nabídne zcela stejné provedení jako mladší model NZXT H440, který jsme už také otestovali. Uvnitř tak má samostatnou komoru pro napájecí zdroj, na níž sedí dvě 2,5" pozice a vepředu je masivní disková šachta, v níž budou mít pevné disky velkorysý prostor. To především díky tomu, že skříň nemá žádné mechanikové pozice, takže tu je šest pozic pro disky a dvě pro SSD.

Skříň má rozměry 220 x 567 x 544mm, váží 9,5 kg a pojme desky formátů Mini ITX, Micro ATX a ATX. Místa je v ní více než dost, a to pro až 406mm karty, 180 mm vysoký procesorový chladič a mezi trayem a pravou bočnicí je alespoň 17 mm místa. Bílý i černý model přijde shodně na 140 eur bez daně a na sklady obchodů mají dorazit v červnu.

Zdroj: TZ NZXT
reklama