reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT představuje Mantu, svou první skříň pro Mini ITX

27.1.2016, Jan Vítek, aktualita
NZXT představuje Mantu, svou první skříň pro Mini ITX
Společnost NZXT se rozhodla dostat na trh svou první skříň určenou pro základní desky Mini ITX. Dostala označení Manta, osobitý design a možnost instalovat vodní chladiče. Výrobce se také chlubí systémem pro správu kabeláže.
Právě správa kabeláže je často bolestným tématem malých skříní pro základní desky Mini ITX. To plyne z kombinace nedostatku prostoru a přebytečné délky kabelů, které jsou tvořeny pro velké skříně a pro Mini ITX jsou zbytečně dlouhé. Manta je vybavena vypoulenými bočnicemi, které mají poskytnout dostatek místa pro uložení kabelů. Rozměry této skříně ale jsou 245 x 426 x 450 mm s hmotností 7,2 kg, takže ona to není zrovna jedna z nejmenších pro Mini ITX.





Co se týče vodního chlazení, NZXT Manta může nést až tři radiátory vodního chlazení, a to jeden 120mm vzadu namísto ventilátoru a pak 280mm vepředu a nahoře. Provedení celé skříně v podstatě odpovídá klasickým towerům se zdrojem dole a na rozdíl od nich je skříň jen nižší s menším prostorem pro desku a jen se dvěma záslepkami pro jednu kartu. Ta ale může být dlouhá a výkonná a stejně tak pro procesorový chladič tu není na výšku omezení, které by nám zabránilo využít věžovité modely se 120mm ventilátorem.





Pro úložná zařízení máme k dispozici tři 2,5" pozice a také dvě 3,5". Naopak pro mechaniky tu není, jak je dnes obvyklé, ani jedna pozice. Přední panel je tak zcela holý a pokud jej sundáme, objevíme pouze dvě 140/120mm ventilátorové pozice, které zabírají téměř veškerý prostor pod ním. I/O panel skříně nabídne dva porty USB 3.0 a dva audio konektory, takže standardní výbavu, ale pak je tu také integrovaný "PWM Fan Hub", čili regulátor otáček ventilátorů využívající PWM a další specialitka je osvícení zadního I/O panelu základní desky.





NZXT nabízí Mantu ve verzi s bočním plexisklem i bez něj a pak si budeme moci vybrat ze tří barevných provedení: černo-bílého, černo-červeného a pak tu je celá černá Manta. Cena má být ve všech případech stejná, a to 140 USD s dostupností od 9. února.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama