reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

O testování SQL Serveru pro Linux projevilo zájem 8000 společností

16.3.2016, Michal Hala, aktualita
O testování SQL Serveru pro Linux projevilo zájem 8000 společností
Před nedávnem jsme přinesli zprávu, že Microsoft připravuje verzi SQL Serveru určenou pro Linux. O možnost jeho budoucího testování se během prvního týdne od výzvy přihlásilo na 8000 firemních zákazníků.
A nejde o žádné lehké váhy. Těch 8000 přihlášených zahrnuje i čtvrtinu firem z prestižního žebříčku 500 nejúspěšnějších společností Fortune 500. Takže pouhé oznámení – finální produkt není k dispozici – vyvolalo docela bouřlivou odezvu. Redmondský gigant tentokrát trefil hřebík na hlavičku. Samozřejmě je brzy na konečné závěry, ale ten zájem (byť předběžný) vypadá pro Microsoft velice dobře.

Navíc společnost plně podporuje Linux v cloudu Azure, takže jde mimo jiné marketingové záměry i o možný způsob, jak zákazníky případně nalákat do vlastního cloudu. Škoda jen, že to někoho v Redmondu nenapadlo už dávno, protože takhle společnost zřejmě přišla o docela pěkný balík. Řada konkurenčních řešení je totiž pro Linux k dispozici už dávno.


SQL Server loves Linux


Každopádně je dobře, že Microsoft stále víc a víc otevírá svůj ekosystém světu. Tradičně to byl kancelářský software pro Mac, postupně přibyly mobilní aplikace pro iOS a Android a teď i redmondská databáze. Serverová Windows konečně přestávají být zákazníkům nucena jako jediná možná platforma a neodrazují tak ty zákazníky, kteří by je stejně nechtěli.

Microsoft, zdá se, konečně pochopil tu marketingovou strategii, kterou popisuje přísloví o vrabci v hrsti a holubu na střeše. Ještě kdyby tak začal vydávat své desktopové aplikace i pro Linux. Možná se jednou dočkáme i toho.

Zdroj: Neowin
reklama