reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Objevený prototyp PlayStation SNES je už plně funkční

9.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Objevený prototyp PlayStation SNES je už plně funkční
Na přelomu 80. a 90. let vytvořily společnosti Nintendo a Sony spojenectví, aby přinesl na trh novou herní konzoli známou jako PlayStation SNES. Výsledkem ale bylo jen na 200 prototypů konzole, která se nedostala na trh, ale jeden objevil Ben Heck.
Na trh se tak měla dostat konzole založená na Super Nintendu vybaveném podporou cartridgí, ale především se zabudovanou čtečkou optických disků CD-ROM. Nyní ji známe jako PlayStation SNES a z tohoto označení je zřejmé, že jde o společný produkt firem Sony a Nintendo, ovšem z jejich spolupráce nepřišlo na trh nakonec nic a zbylo jen na 200 prototypů konzole, z nichž byla většina zničena. V roce 2015 se ale objevil fungující prototyp, který si vzal do parády Ben Heck specializující se na modding konzolí.





Ten tak zachránil možná poslední fungující relikvii konzolové minulosti, k níž se po jejím nalezení nakonec dostal a nevyhnul se ani řadě hardwarových úprav a oprav. V přiloženém videu Ben ukazuje, jak byl schopen opravit přeživší prototyp konzole, u níž také zprovoznil optickou mechaniku, která tak už dokáže načítat software.


Problém je, že oficiálně pro tuto konzoli neexistují žádné hry, takže Ben Heck musel využít speciální software, který umožnil pomocí emulace spustit některé tituly. Ve videu je jedna z nich zkoušena, ale nakonec s neúspěchem, neboť potřebovala více operační paměti, než konzole dokázala nabídnout.

Zdroj: KitGuru

reklama