reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Obsidian 250D: první skříň pro Mini-ITX od Corsairu

8.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Obsidian 250D: první skříň pro Mini-ITX od Corsairu
Společnost Corsair si připravila svou první počítačovou skříň pro základní desky formátu Mini-ITX, která se zařadila do známé rodiny Obsidian. Vedle ní však přichází na trh také nové skříně Graphite 760T a 730T, což jsou již klasické modely Full Tower.
Máme tu tedy celkem tři novinky, mezi nimiž přes své malé rozměry vyčnívá Corsair Obsidian 250D, jenž je určen pro základní desky Mini-ITX a jedná se o první model svého druhu v nabídce této firmy.





Jeho design odpovídá ostatním modelům své řady, takže tu najdeme přední panel z broušeného hliníku (pokud tedy nejde jen o plastovou imitaci) a vzdušné průduchy na boku, jimž bude proudit vzduch ke grafické kartě. Obsidian 250D je určen pro vytvoření malé, ale výkonné sestavy, jak ukazuje následující fotografie, kde je dovnitř vměstnána velká grafická karta GeForce a dokonce i vodní chladič procesoru se 240mm radiátorem. Ten se také bude starat o odvětrávání skříně.





Co se týče specifikací, pak tato skříň má rozměry 290 x 277 x 351 mm a hmotnost 4,42 kg, maximální délka karty může být 290 mm a pochopitelně se dovnitř vejde model zabírající dva sloty. Zdroj může mít hloubku až 200mm a pro data můžeme využít až dva 3,5" či 2,5" disky / SSD a také jedno 5,25" zařízení. Vepředu najdeme dva porty USB 3.0 a audio jacky a pak tu je i prostor pro celkem pět ventilátorů. Cena byla stanovena na 90 USD.





Corsair Graphite Series 760T a 730T jsou skříně typu Full Tower, na nichž je zajímavé zpracování bočních panelů vybavených zámkem a také vnitřní modulární šachty pro disky či SSD ve spodní pozici. Pak tu jsou také čtyři vyhrazené pozice pro SSD a tři mechanikové pozice nahoře.





Modely 730T a 760T se standardně dodávají se třemi 140mm ventilátory, ale jejich maximum je osm ventilátorů nebo čtyři různě velké radiátory vodního chlazení. Pro karty je zde celkem devět záslepek, takže můžeme počítat s podporou velkých základních desek formátů EATX a podobných. Vepředu pak najdeme čtyři porty USB 3.0 a celkové rozměry skříně jsou 569 x 246 x 564 mm.

Corsair Graphite Series 760Tje dostupný ve verzi Arctic White za 190 USD a jako Black za 180 USD. Corsair Graphite Series 730T je dodáván pouze v černé barvě za 140 USD. Rozdílem mezi těmito skříněmi je, že 760T je vybaven jednoduchým regulátorem otáček se dvěma stavy (vysoké a nízké otáčky) a také bočnicí s plexisklem.

Zdroj: Hexus.net
reklama