reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Osm let vývoje: Doom přijde 13. května

5.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Osm let vývoje: Doom přijde 13. května
Bethesda Softworks si dali na čas. Trvalo jim osm let, než dotáhli do finálního stavu nový Doom a nyní již oznámili, že si jej budeme moci zahrát 13. května. Bude to trvat ještě přes 3 měsíce, ale aspoň už víme přesné datum a můžeme se podívat na nový trailer.
Od nového Dooma v podstatě nemůžeme čekat nic nového, pokud jde o koncept celé hry. Opět se vžijeme do role bezejmenného vesmírného mariňáka, který bude po desítkách kosit impy, démony a jiné pekelné mazlíky. Nyní ale bude dle traileru velice kreativní ve způsobech jejich eliminace se zvláštním důrazem na rozšlapávání hlav. Ovšem i on sám bude čelit vražedně tvůrčím stvůrám, které si vychutnají jeho roztržení vejpůl a jiné podoby brutality.





Nicméně z nového traileru se nedozvíme nic moc nového, tedy kromě data vypuštění hry na trh, neboť se podobá už dříve zveřejněným spotům. Nový trailer tak v podstatě staví na tom, který byl vypuštěn při příležitosti veletrhu E3 a ukazuje právě především různé "fatality", čili závěrečná komba ukončující život protivníků.

Pokud mají mít trailery blízko tomu, co opravdu ve hře zažijeme, pak bude mít nový Doom svou atmosférou opravdu daleko předchozímu Doom 3 a v podstatě půjde o vhodné oživení série. Však první díly nebyly o opatrném procházení potemnělých chodeb v očekávání, kdy a odkud na nás zase co vyskočí. Pro leckoho bylo pak zvláště otravné a frustrující to, když se nepřátelé náhle objevovali za jeho zády a vyskakovali z místností, které považoval za "vyčištěné". To už byl v té době překonaný koncept.


Uvidíme tedy, co nám nabídne nový Doom a zda v něm naopak nebude až moc přímé akce, v níž budeme bezhlavě kosit vlny nepřátel ve stylu her se zombíky. Snad nám tedy tvůrci nabídnou vyváženou akci, však na vývoji hry pracují již od roku 2007. V posledních osmi letech to ale vypadalo, že sami ani nevědí, jakou hru chtějí vlastně vyrobit. Ještě v roce 2013 mluvili o hře Doom 4, což o něčem vypovídá, ale dle aktuálních trailerů se prostě vrátili k čisté 3D akci, kterou nastartoval Wolfenstein 3D. Snad tedy tento comeback nezvrtají.






Cena klasické verze hry bude 60 dolarů a pokud si vyberete verzi Collector’s Edition dodávanou s 30cm soškou kostlivcového Revenanta a kovovým kufříkem, zaplatíte dvojnásobek.

Zdroj: Extremetech
reklama