reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovčí kartografové vyburcovali Google k akci na Faerských ostrovech

6.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Ovčí kartografové vyburcovali Google k akci na Faerských ostrovech
Uprostřed letošního léta nás zaujala nová "služba", kterou na Faerských ostrovech spustila Durita Dahl Andreassen. Nechtěla čekat, až si Google všimne její domoviny a zahrne ji do svého Street View, a tak vymyslela vlastní Sheep View.
Faerské ostrovy jsou domov pro pouze 50 tisíc lidí, přičemž ovcí na nich žije na 70 tisíc. Jedna z nich byla využita pro spíše recesistický projekt Sheep View 360, když jí byla na záda připevněna 360° kamera a milá ovce pak byla vyslána do terénu. Výsledné video si můžete prohlédnout zde a jak je hned patrné, ovčí kamerový systém by si ze všeho nejvíc zasloužil pořádnou stabilizaci.


Mohli jsme také jen hádat, jak Google zareaguje, neboť do té doby byl už několikrát obyvateli Faerských ostrovů požádán, aby jejich ulice byly zmapovány službou Google Street View, na což nereagoval. Však toto místo není dle počtu obyvatel a hustotě zabydlení pro Street View zrovna atraktivní. Akce Durity Dahl Andreassen a jejích spolupracovníků jej však vyburcovala k činnosti. Tento projekt k propagaci využila i turistická kancelář Faerských ostrovů a mnoho lidí čekalo na to, jak Google zareaguje.






Google se rozhodl vyslat na ostrovy svého Street View trekkera, čili člověka, který na svých zádech nese celé zařízení pro zachycení materiálů pro Street View. Dále byly zapůjčeny samotné kamery a vyslán byl i tým z divize Google Maps, který má vyškolit místní obyvatele, aby mohli pořizovat kvalitní materiál. Stále se má přitom počítat i s ovcemi.

Nebudou to ale pouze obyvatelé Faerských ostrovů, ať ti lidští, nebo zvířecí, kteří budou moci pořizovat záznamy pro Google. Pokud se na ně vydáte jako turista, můžete si zajít do kanceláře Visit Faroe Islands v Tórshavnu, kde vám zapůjčí kameru Street View 360, takže budete moci sami přispět ke zmapování ostrovů. Google pak vyzývá, ať Faerské ostrovy mapujeme pěšky, z kola, auta, kajaku, hřbetu koně a využívat můžeme i selfie tyčky nebo zahradní kolečko.







Zdroj: Google

reklama