reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovládejte svůj server pomocí mobilní aplikace

6.10.2014, PR článek , inzerce
Ovládejte svůj server pomocí mobilní aplikace
Společnost Master Internet mění koncepci poskytování dedikovaných serverů. Nově je nabízí bez jakýchkoli závazků a včetně pokročilého nástroje na monitoring a vzdálenou správu HP Integrated Lights-Out (iLO).

Redakce Světa hardware není autorem tohoto článku a nezodpovídá za jeho obsah.


Představte si, že můžete své servery ovládat z jednoho místa kdekoliv na světě. Vše, co potřebujete, je chytré zařízení s připojením k internetu. HP ProLiant servery od Master Internet toto umožňují. Díky HP iLO je můžete ovládat kdykoliv a kdekoliv.

„Snažíme se zákazníkům nabízet to nejlepší, co aktuální vývoj v oblasti serverhostingu umožňuje,“ zdůvodňuje interní rozhodnutí Filip Špaček, provozní ředitel společnosti. Chválí také funkcionality HP iLO a prvenství Master Internet v jeho poskytování bez příplatku. „V Česku jsme zatím jediní, kteří poskytují přidanou hodnotu v podobě takto silného nástroje přímo v ceně dedikovaného serveru,“ dodává Špaček a přiznává, že k tomuto kroku přispěly i dlouhodobé úzké vztahy s dodavatelem řešení.


Jak se s iLOv4 pracuje?


Dohledová karta HP iLO permanentně monitoruje a zaznamenává stav serveru. Přístup k ní je zajištěn prostřednictvím samostatného portu. „V rozhraní je dostupná také funkcionalita KVM a remote media, která výborně funguje i na mobilních zařízeních,“ oceňuje zdařilost technický ředitel Master Internet Martin Žídek.



Zaujaly vás možnosti, které iLO poskytuje? Neváhejte, noví zákazníci mají po omezenou dobu možnost získat dedikované servery i s Essentials či Advanced licencí zdarma.


Chytrý administrátor aneb iLO ve zkratce


Hlavní výhodou iLO je fakt, že umožňuje monitoring bez přístupu do operačního systému a to včetně RAID řadiče. „Z pokročilých funkcí pak stojí za zmínku například power capping nebo integrace Active Directory a LDAP autentifikace,“ vypočítává Žídek přínosy licencovaných variant.
  • Out-of-band management s vlastním portem
  • Permanentní aktivní monitoring bez přístupu do OS
  • Celkem sleduje více než 1600 systémových parametrů
  • Integrovaná konzole KVM pro vzdálenou správu včetně virtuálních médií
  • Přístup i přes mobilní aplikaci, pro iOS i Android zdarma
  • E-mail alerting v případě nezvyklých situací
  • V pokročilé verzi Advanced i power capping nebo Active Directory, LDAP či Kerberos autentifikace


Špičkové servery HP ProLiant, nyní bez závazků


V aktuální nabídce sází Master Internet na servery osmé generace značky HP vybavené procesory ze serverové řady Intel Xeon. Inovovaná řada zvládá díky 22nm architektuře a trojrozměrným tranzistorům nepřetržitou zátěž při permanentním chodu. Mikroarchitektura procesorů Ivy Bridge poskytuje oproti klasickým tranzistorům efektivnější turbo boost za výrazně nižší spotřeby elektrické energie.





Master Internet navíc vychází vstříc zákazníkům, kteří ke startu svého businessu vyžadují špičkový server s minimálními vstupními náklady. „Vyslyšeli jsme volání po možnosti pořízení serveru bez nutnosti uvázat se poskytovateli na určité časové období. Dedikované servery tedy aktuálně nabízíme bez závazku,“ dodává Špaček.


Co vše obsahuje akční balíček?


Akční sestava HP DL 320e je osazena výkonným procesorem Intel Xeon E3 1220v2 s frekvencí 3,1 Ghz a 8 GB RAM. Díky Hot swap technologii umožňuje výměnu disku za běhu a k dispozici je celkem 1 TB (2x500 GB) diskové kapacity. Kromě pronájmu serveru je součástí akčního balíčku i Essentials licence dohledové karty iLO4 včetně funkce KVM, duální konektivita ze dvou nezávislých linek a 100GB prostor pro privátní zálohování dat.
reklama